Sācies «Zelta laikmets» Jelgavā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 15. – 16. jūnijam norisināsies Baltijā lielākais smilšu skulptūru festivāls, kas notiks Jelgavā, Uzvaras parkā. 7.tarptautisko smilšu festivālu organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde «Kultūra» un Jelgavas pilsētas dome sadarbībā ar ceļu būvniecības sabiedrību «Igate» un SEB banku. Festivāla tēma – «Zelta laikmets».

Smilšu skulptūru skiču konkursā tika iesūtīti 40 pieteikumi, bet dalībai festivālā žūrijas komisija apstiprināja 15 pasaulē atzītus tēlniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Bulgārijas, Kanādas, Nīderlandes un Krievijas.

Jau nedēļu Uzvaras parkā notiek aktīvi sagatavošanās darbi un speciālās formās tiek sablietētas smiltis, lai 10. jūnijā tēlnieki varētu sākt veidot savas skulptūras, kas, atbilstoši tēmai, ir plaši interpretētas.

Taču šodien, 3. jūnijā, Jelgavā ieradušies jau pirmie smilšu skulptūru tēlnieki – Agnese Rudzīte Kirillova un Anatolijs Kirillovs, lai sāktu darbu pie smilšu bāra celtniecības. Šogad tas tiks veidots no divām pusēm, kur vienā pusē varēs baudīt atspirdzinošus dzērienus, bet otru pusi izmantot kā fotoskulptūru. Papildus konkursa skulptūrām un smilšu bāra celtniecībai būs skatāma arī sešus metrus augstā demo skulptūra.

Vēl nebijis jaunums Jelgavā, Starptautiskā smilšu skulptūru festivāla laikā – kvēlojošās keramikas skulptūras. Tās top jau šobrīd un tiks izvietotas blakus smilšu skulptūrām. Lielformāta keramikas ugunsskulptūras, tiek veidotas sadarbībā, ar Jelgavas Mākslinieku biedrību un SIA «Keramika LV». Pavisam darbam atvēlēti 600 kilogrami šamota – īpaši ugunsizturīga materiāla, no kura veidotas keramikas skulptūras.

Satiksimies Jelgavā, Zelta laikmetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu