Lūk, ko nevajadzētu ēst lidojuma laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Lidošana pavisam noteikti daudziem ir īstas zobu sāpes - bailes no augstuma, spiediens ausīs un ilgstošā sēdēšana uz vietas nav pārāk patīkama kombinācija, taču reizēm arī neveiksmīga maltīte pirms lidojuma vai lidojuma laikā var papildināt nepatīkamo lidojuma komplektu ar sāpošu un uzpūtušos vēderu vai citu pasažieru nosodījumu. Ieskaties, kādus ēdienus nevajadzētu ēst pirms lidojuma, lai izvairītos no nepatīkamām sajūtām.

Olas

Sausā gaisa, spiediena un pat lidmašīnas rūkoņas dēļ pasažieri smaržas un garšas izjūt stipri citādi nekā uz zemes, tādēļ olu smaržu lidotāji sajutīs uzreiz, tādēļ uz olu ēdāja pusi vērstie skatieni nebūs tie labākie.

Foto: Pixabay

Ātro ēstuvju komplektus

Pirms lidojuma pavisam noteikti izvairies no burgeriem, bekona, fritēta cāļa un frī kartupeļiem - šie produkti satur ļoti daudz sāls, taču lidojuma brīdī kuņģis nespēj apstrādāt šo sāļo ēdienu. Bez gremošanas traucējumiem sāļi ēdieni lidojuma laikā izraisa kāju un roku pampšanu, pat vēnu trombozi.

Foto: Pixabay

Gāzu giganti

Ja pirms lidojuma ēdat produktus, kas izraisa vēdera uzpūšanos, tas būs ārkārtīgi nepatīkams piedzīvojums. Augstā spiediena dēļ vēders pūtīsies vēl vairāk un izraisīs sāpes. Tādēļ izvairies no pupām, zirņiem, ziedkāpostiem, lēcām, kāpostiem un sīpoliem.

Foto: Pixabay

Alkohols

Daudzi paranoiskie aviopasažieri nereti mēdz grēkot, iedzerot kādu glāzīti grādīgā dzēriena pirms lidojuma, cerībā, ka tas mazinās bailes no lidošanas. Tomēr lidojuma laikā alkohols izraisa ķermeņa atūdeņošanos, kas kopā ar lidojumos pasniegtajiem sāļajiem ēdieniem sagādā nepatīkamu pārsteigumu sirdij un asinsvadiem.

Foto: Pixabay

Gāzētie dzērieni

Līdzīgi kā produkti, kas veicina vēdera uzpūšanos, arī gāzētie dzērieni lidojuma laikā pastiprināti izraisa gāzu izdalīšanos, kā arī augstais cukura līmenis var būt vainojams pie muskuļu krampjiem.

Foto: Pixabay
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu