Chevrolet atklāj Corvette Stingray (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chevrolet

General Motors koncerna uzņēmums Chevrolet oficiāli atklājis jaunās paaudzes Corvette, kas apgādāta ar 450 zirgspēku motoru un septiņu pakāpju manuālo pārnesumkārbu un tādējādi ir visu laiku jaudīgākā šā modeļa bāzes modifikācija. Piedevām auto nosaukumā atgriezies leģendārais vārds Stingray.

Salīdzinot ar priekšgājēju, jaunā Corvette Singray ir zemāka un ar mazliet garāku riteņu bāzi. Tās izsvarojums starp asīm ir ideāls – 50:50, un tas panākts ar pareizu agregātu izvietojumu, kā arī pārdomātu materiālu atlasi virsbūves paneļu izgatavošanā. Tā pamatā sastāv no oglekļa šķiedras, oglekļa nanošķiedras kompozītmateriāliem un plastikāta, bet salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes Corvette ir par 17 kilogramiem vieglāka un par 57 procentiem noturīgāka pret vērpi, vēsta Motor.ru. Veicot uzlabojumus arī regulējamajā alumīnija balstiekārtā, kopumā ir panākts svara samazinājums par 45 kilogramiem.

Standarta versijā amerikāņu leģendas jaunākā versija ir apgādāta ar 6,2 litru V8 zirgspēku dzinēju, kas papildināts ar cilindru atslēgšanas tehnoloģiju un maksimāli attīsta 450 ZS un 640 Nm.

Motoru iespējams pēc izvēles komplektēt ar sešu pakāpju automātu vai arī ar septiņu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu, kurā ietilpst funkcija, kas automātiski izlīdzina dzinēja apgriezienus, pārslēdzoties zemākā pārnesumā. Šādā ekipējumā Corvette Singray spēj 96 kilometrus stundā sasniegt mazāk nekā 4 sekundēs, bet tai pašā laikā vidēji uz 100 kilometriem kombinētā ciklā tērē 9 litrus benzīna.

Corvette Singray ir jauna braukšanas režīmu izvēles sistēma, ar kuru var izvēlēties konkrētiem apstākļiem atbilstošākos auto iestatījumus: Weather būs piemērots lietum un sniegam, ECO palīdzēs taupīt degvielu, Tour būs piemērots ikdienas un tāliem braucieniem, Sport domāts aktīvākas braukšanas cienītājiem, savukārt Track ļaus izbaudīt auto potenciālu sacīkšu trasē. Atkarībā no izvēlētā režīma mainās priekšējā paneļa noformējums un 12 dažādi auto parametri, tostarp gāzes pedāļa atsaucība, pārnesumkārbas darba režīms, pastiprinātāja atbalsts stūrei, piekares cietība un elektroniskās stabilitātes sistēmas iestatījumi.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu