Porsche papildina Panamera saimi ar jaunu virsbūves versiju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Porsche Panamera Sport Turismo pirmo reizi tiks prezentēta Ženēvas autoizstādē (2017. gada 7.–19. martā), kur tiks izrādītas piecas dažādas modeļa versijas: Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Diesel, Panamera 4 E-Hybrid un Panamera Turbo.

Uz veiksmīgā sporta sedana bāzes veidotā

jaunā versija ar Panamera raksturīgo dizainu būs pieejama ar jaudu līdz 550 zirgspēkiem,

taču tajā pašā laikā jaunais modelis ir daudzpusīgāks par jebkuru citu savas klases modeli. Panamera Sport Turismo ar lielajām bagāžas nodalījuma durvīm, zemo iekraušanas apmali, plašāku bagāžas nodalījumu un 4+1 sēdvietas koncepciju piedāvā lielāku ikdienas praktiskuma un maksimālas daudzpusības kombināciju. «Porsche uzskata, ka Panamera Sport Turismo ir solis uz priekšu jaunas automašīnu klases virzienā, vienlaikus saglabājot visas Porsche raksturīgās vērtības un īpašības,» stāsta Style Porsche direktors Mihaels Mauers (Michael Mauer).

Tehniskā izpildījuma un dizaina ziņā Sport Turismo modelī ir izmantotas visas inovācijas, kas tika ieviestas ar pērn klajā laisto jauno Panamera modeļu sēriju. Piemēram, uzlabotā autovadītāja kabīne (Porsche Advanced Cockpit), Porsche InnoDrive ar adaptīvo kruīzkontroli, piestūrējoši aizmugurējie riteņi, Porsche dinamiskā šasijas kontrole (PDCC Sport) un jauni motori. Turklāt visu Panamera Sport Turismo modeļu standartaprīkojumā ir iekļauta Porsche vilkmes kontroles sistēma (PTM) — aktīva pilnpiedziņas sistēma ar elektroniski vadāmu daudzdisku sajūgu. Sākot ar S modeļiem un uz augšu, standarta aprīkojumā ir iekļauta arī adaptīvā pneimopiekare ar trīs kameru tehnoloģiju.

Panamera Sport Turismo ir 5049 milimetrus gara, 1428 milimetrus augsta un 1937 milimetrus plata, bet tās iespaidīgā riteņu garenbāze ir 2950 milimetri. Auto siluetam raksturīgas īsas pārkares un lieli riteņi ar disku izmēru līdz 21 collai.

Automašīnas augšpusē jumts ir savienots ar adaptīvo spoileri. Jumta spoilera leņķim ir trīs pozīcijas atkarībā no braukšanas apstākļiem un izvēlētajiem automašīnas iestatījumiem, un tas rada par līdz 50 kg lielāku piespiedējspēku uz aizmugurējo asi. Ja ātrums ir līdz 170 km/h, spoilers atrodas -7 grādu leņķī, uzlabo aerodinamiku un nedaudz samazina degvielas patēriņu.

Sport Turismo ir pirmais Panamera modelis ar trīs sēdvietām aizmugurē, tiesa, starp divas malējām sēdvietām, kas ir atsevišķi sēdekļi, uzturēšanās ērtības būs visai nosacītas. Bet pircējam būs iespēja Panamera Sport Turismo pasūtīt arī četru sēdvietu konfigurācijā ar diviem atsevišķiem elektriski regulējamiem aizmugurējiem sēdekļiem.

Sport Turismo

paaugstinātā jumta līnija arī atvieglo iekāpšanu automašīnas aizmugurē un izkāpšanu no automašīnas,

kā arī atbrīvo vairāk vietas virs pasažieru galvām. Bagāžas nodalījuma praktiskumu raksturo standarta aprīkojumā iekļauto elektriski vadāmo bagāžas nodalījuma durvju plašais atvērums un tikai 628 milimetrus augsta iekraušanas apmale. Mērot no aizmugurējo sēdekļu augšējās malas, Sport Turismo bagāžas nodalījuma ietilpība ir līdz 520 litriem (Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo: 425 litri), kas ir par 20 litriem vairāk nekā Panamera. Aizmugurējo sēdekļu atzveltnes (ar dalījumu 40:20:40) var atbloķēt no bagāžnieka un nolocīt, tā iegūstot gandrīz līdzenu grīdu. Bagāžnieka tilpums šādā konfigurācijā ir 1390 litri (Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo: 1295 litri).

Panamera Sport Turismo var pasūtīt jau tagad, taču Eiropas tirgū tas nonāks tikai oktobrī. Jaunajam Porsche modelim būs pieejami pieci dažādi motori ar jaudu no 330 līdz 550 ZS.

Foto: Porsche

Modeļu cenas Latvijā (bez PVN):

Panamera 4 Sport Turismo (330 ZS) no 81 800 EUR

Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo (462 ZS sistēmas jauda) no 94 000 EUR

Panamera 4S Sport Turismo (440 ZS) no 100 700 EUR

Panamera 4S Diesel Sport Turismo (422 ZS) no 104 000 EUR

Panamera Turbo Sport Turismo (550 ZS) no 133 100 EUR.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu