Lai šeihs būtu drošībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dubaijas automobiļu izstādē ķīniešu tūninga uzņēmums IAT Automobile Technology nogādājis milzīgu militāra rakstura apvidnieku Karlmann King ar V10 motoru zem pārsega.

Uzņēmums IAT ikdienā nodarbojas ar automobiļu izstrādi, dizainēšanu, automobiļu un to sastāvdaļu testēšanu, elektromobiļu komponenšu salāgošanu, konsultācijām un sniedz virkni citu pakalpojumu, kas nepieciešami autobūves procesos. IAT nenodarbojas tikai ar sērijveida automašīnām. Starp kompānijas daudzajiem darbības virzieniem ir arī šova automobiļu būvēšana.

Vienu šādu automobili IAT novembra vidū nogādāja Dubaijas auto šovā. Tas ir iespaidīga izmēra apvidnieks Karlmann King, kas veidots uz amerikāņu pikapa Ford F-450 Superduty bāzes.

Vizuāli galaproduktam ar donoru nav nekā kopīga. Karlmann King drīzāk līdzinās radariem netveramam iznīcinātājam, kurš turklāt apgādāts ar 6,8 litru V10 benzīna motoru. Tā 367 zirgspēki arī ir nepieciešami, jo Karlmann King nav nekāds mazais auto. Tā garums ir 5,99 metri, platums un augstums - 2,48 metri, bet svars bāzes versijā ir ap 4,5 tonnām. Ja IAT turēs solījumu un uzbūvēs arī bruņotu Karlmann King modifikāciju, tā svērs 6,5 tonnas.

Tā kā iespaidīgā transporta līdzekļa mērķauditorija ir cilvēki, kas par līdzekļu trūkumu nesūdzas, militārajam auto ir ārkārtīgi grezns interjers. Salona dizainam gan nav noteiktu standartu, jo turīgais īpašnieks to var veidot ar sev tīkamiem apdares materiāliem un krāsu kombinācijām. Nav šaubu, ka automobiļa komplektācijā vieta atradīsies arī zelta izstrādājumiem.

Bet ne jau tikai labākie apdares materiāli rada komforta sajūtu, tādēļ Karlmann King ir bagātīgs aprīkojums. Jo kas gan tas būtu par automobili šeiham, ja viņš nevarētu no aizmugurējā sēdekļa ar mobilās lietotnes palīdzību pārvaldīt klimata kontroli, salona apgaismes sistēmu, ledusskapi un kafijas automātu?

Foto: Publicitātes foto

Bez tā automašīnā ir video sistēma, ko par atsevišķu samaksu var papildināt ar satelīttelevīzijas uztvērēju un stacionāro telefonu. Elektronisko izklaides ierīču klāstā ir arī spēļu konsole un lieljaudas audio sistēma.

Nobeigumā jāpiebilst, ka šis nebūs auto ātras braukšanas cienītājiem, jo Karlmann King beidz paātrināties līdz ar 140 km/h sasniegšanu. Taču apvidū šim auto būtu jābūt grūti pārspējamam, turklāt, kā norāda ražotājs, spēkrats spējot funkcionēt temperatūras diapazonā no -40 līdz +90 grādiem pēc Celsija. Par to interesenti paši pārliecināties varēs, samaksājot vismaz 1,6 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu