BMW izlaidīs modeļa M2 «karsto» versiju ar jaunu motoru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Jau 2018.gadā BMW izlaidīs sportiskā modeļa M2 «karsto» versiju Competition, zem kura priekšējā pārsega paredzēts izvietot modeļos M3 un M4 sastopamo 3 litru sešu cilindru turbo motoru, kā jauda būs 410 ZS.

Jau pirms vairākiem mēnešiem BMW vadības kabinetos runāja, ka «mums ar M2 ir lieli plāni», atgādina vācu auto motor und sport. Un nav melots, jo BMW jau šogad izlaidīs M2 modifikāciju Competition, kas iegūs kompaktajam modelim pielāgotu 3 litru rindas sešu cilindru turbo motoru ar 410 zirgspēkiem. Tas ir par 40 vairāk nekā standarta M2. Automobiļa maksimālais griezes moments tikmēr būs 550 Nm.

Šādi aprīkots kompaktais M2 ar sešu pakāpju manuālo transmisiju spēšot 100 km/h sasniegt 4,4 sekundēs. Opcionāli būs pieejama arī divu sajūgu automātiskā pārnesumkārba.

Lai auto arī vizuāli izskatītos spēcīgāks par standarta M2, to paredzēts papildināt ar virsbūves elementiem no oglekļa šķiedras, kā arī aerodinamikas paketi - jaunu priekšējo bamperu ar spoileri, nelielu spoileri aizmugurē un aizmugurējo difuzoru starp pielāgotās izplūdes sistēmas cauruļu uzgaļiem. Papildus tam M2 Competition esot paredzētas ekskluzīvās virsbūves krāsas - Hokenhaimas sudraba un Saulrieta oranžā.

Bez jaudīgāka dzinēja un vizuālā noformējuma M2 Competition būs arī jaudai pielāgota un zemāka balstiekārta, spēcīgākas bremzes, bet pilotam un priekšējam pasažierim ir sarūpēti konturēti sporta sēdekļi ar integrētiem galvas balstiem.

Arī standarta modelis nav vārgulis

Ja ir vajadzīgie līdzekļi un oriģinālajam astoņdesmito gadu M3 izmēru ziņā līdzīgu ielas sporta auto gribas jau tagad, tad atliek vien pasūtīt «parasto» M2. Tas arī nav nekāds vārgulis, jo ar 3 litru sešu cilindru turbo motoru attīsta 370 ZS un 465 Nm.

Ar sešu pakāpju manuālo transmisiju aprīkots M2 līdz 100 km/h var paātrināties 4,5 sekundēs, bet ar divsajūgu automātu sprintam nepieciešamas 4,3 sekundes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu