Nepieciešami politiski lēmumi par ceļu sakārtošanas plāniem (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijā nepieciešami politiski lēmumi par autoceļu sakārtošanas plāniem valstī, sacīja biedrības «Latvijas Ceļu būvētājs» (LCBB) prezidents Andris Bērziņš.

«Mēs pagājušajā nedēļā nosūtījām vēstuli premjerei, kurā vērsām uzmanību uz ceļu stāvokli valstī un aicinājām pieņemt politiskus lēmumus saistībā ar autoceļu sakārtošanu Latvijā. Tas, kādā stāvoklī ir Latvijas autoceļi, visiem ir skaidrs, bet šoreiz īpaši uzsvērām, lai premjere nepārsūta vēstuli ierēdņiem. Satiksmes ministrija nedala naudu, tāpēc viņu iespējas kaut ko patiešām ietekmēt ir nelielas,» klāstīja Bērziņš.

Viņš uzsvēra - problēma jau sen ir zināma, patlaban nepieciešama politiskā griba tai pievērsties. «Protams, arī viņai [premjerei] nebūs viegli šajā situācijā, jo drīz ministrijas nāks ar jaunajām politikas iniciatīvām, bet par kādām iniciatīvām mēs varam runāt, ja ceļu infrastruktūra ir čupā? Tas pats šobrīd ir ar tiltiem, jāpieņem lēmumi un jādefinē, ko un kā mēs darām - kurus ceļus kopj valsts, varbūt citus atdot privātajiem, piemēram uzņēmējiem vai zemnieku saimniecībām. Katrā ziņā kaut kas ir jādara,» sacīja biedrības prezidents.

Latvijas ceļu būves profesionāļus apvienojošā nevalstiskā sabiedriskā organizācija LCBB izveidota 2004.gadā, lai strauji mainīgos tirgus apstākļos visefektīvāk pārstāvētu ceļu būves uzņēmumu intereses tiem būtiskos jautājumos un sadarbībā ar valsts un pašvaldības institūcijām risinātu nozarei aktuālos jautājumus.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu