Spēkā stājas Latvijas un AAE vienošanās par autovadītāja apliecību savstarpēju atzīšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šodien spēkā stājas Latvijas un Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) parakstītais saprašanās memorands par vadītāju apliecību atzīšanu, informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvji.

Memorands paredz, ka Latvijas autovadītāji turpmāk AAE drīkstēs vadīt transportlīdzekli ar Latvijā izsniegtu vadītāja apliecību. Abu valstu autovadītāji varēs apmainīt savā valstī izdotu vadītāja apliecību un saņemt otrā valstī izdotu vadītāja apliecību bez eksāmenu kārtošanas.

Tādā veidā tiks veicinātas ekonomiskās attiecības starp abām valstīm un radīti labvēlīgāki apstākļi abu valstu iedzīvotāju darbībai otrā valstī, iepriekš uzsvēra Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Puses arī apņēmās regulāri apmainīties ar informāciju par izmaiņām ceļu satiksmi regulējošajos normatīvajos aktos, lai nodrošinātu informācijas apmaiņu starp abām valstīm.

Jau vēstīts, ka memorands parakstīts šī gada 27.februārī. Latvijas un AAE saprašanās memorandu parakstīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Saprašanās memoranda noslēgšana stiprinās divpusējās attiecības un veicinās sadarbību arī starp AAE un Latvijas kompetentajām institūcijām - SM un AAE Iekšlietu ministriju, CSDD un AAE Iekšlietu ministrijas Satiksmes koordinēšanas ģenerāldirekciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu