Ķelne daļai ātruma pārkāpēju atmaksā soda naudas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ķelnes pašvaldība vairākiem tūkstošiem autovadītāju 2017. gadā atmaksājusi par ātruma pārsniegšanu iekasētos sodus 1,3 miljonu eiro apmērā. Tas darīts tādēļ, ka fotoradars uz autobāņa A3 šos autovadītājus pārkāpumā pieķēris nepamatoti.

Vācijas ziņu aģentūra dpa, atsaucoties uz kādu pilsētas pārstāvi, vēsta, ka pērn kopumā no autovadītājiem saņemti 27 860 pieprasījumi par soda naudas atmaksu. Aptuveni desmit tūkstošos gadījumu gan vēl notiek pieprasījuma izvērtēšana.

Kādas tiesības autovadītājiem pretendēt uz soda atcelšanu un naudas atmaksu? Kā vēsta auto motor und sport, iemesls ir

nepareizi noteikts ātruma ierobežojums, kā dēļ 2016.gadā tūkstošiem autovadītāju sodu saņēmuši nepamatoti.

Soda atmaksas pieprasījumus Ķelnes pašvaldībā varēja iesniegt līdz 2017.gada 31.janvārim.

Kopumā Ķelnei fotoradars 2016.gadā deva 11 miljonu eiro ieņēmumus. Pēc ilgām pārdomām Ķelne tomēr piekrita brīvprātīgai soda naudu atmaksai. Tā pienācās visiem autovadītājiem, kuri savas saistības bija nokārtojuši. Pēc pilsētas aplēsēm tādu bija ap 284 tūkstoši.

Tikmēr aptuveni

140 autovadītāji 2016.gadā bija «nopelnījuši» par 250 eiro lielāku naudas sodu, kā arī braukšanas liegumu vai soda punktus.

Viņiem gan ir tikai cerība vērsties Ķelnes varasiestādēs, kas var dzēst soda punktus un atcelt braukšanas liegumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu