Zagato atklāj kārtējo šedevru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aston Martin

Itālijas dizaina un autobūves uzņēmums Zagato ir izgatavojis kārtējo unikālo auto, par kura bāzi kalpojis Aston Martin Vanquish.

Īpašo auto, kā virsbūve izgatavota no oglekļa šķiedras, Zagato demonstrēs šajā nedēļas nogalē klasisko auto skaistumkonkursa Concorso dʼEleganza Villa dʼEste laikā.

Radot konceptauto, dizaineri iedvesmu un arī virkni detaļu smēlās no nozīmīgākajiem un ātrākajiem britu zīmola superautomobiļiem. Piemēram, izplūdes sistēmas uzgaļu, ārējo spoguļu forma, aerodinamiskais difuzors, kā arī īpaši plānās bremžu skavas ir pārņemtas no modeļa One-77.

Vanquish Zagato Concept riteņu arkas un virsbūves sānu elementi ir atsauce uz spīdsteru CC100, ko Aston Martin izlaida 2013.gadā, atzīmējot pastāvēšanas simtgadi. Bet aizmugurējo lukturu propellera formas grafika ir pārņemta no ekstrēmā Aston Martin Vulcan - automobiļa, ar kuru koplietošanas satiksmē piedalīties nedrīkst.

Bez tā konceptuālais auto ir ieguvis Zagato raksturīgo «double-bubble» jumtu.

Vanquish Zagato Concept ir arī nedaudz jaudīgāks un dinamiskāks. Tā 5,9 litru V12 motora jauda ir pacelta no 576 līdz 600 zirgspēkiem, bet balstiekārta ir nedaudz asāka.

Par to, kādi ir konceptauto dinamikas rādītāji, Zagato nemin ne pušplēsta vārda. Standarta Vanquish spēj 100 km/h sasniegt 4,1 sekundē, un tā maksimālais ātrums ir 295 km/h.

Zagato un Aston Martin sadarbība ilgst jau vairāk nekā 50 gadus. 1960.gadā itāļi uzbūvēja DB4 GT Zagato, 1986.gadā kompānija izstrādāja unikālu kupeju un kabrioletu V8 Zagato, 2002.gadā tapa DB7 Zagato, savukārt 2011.gadā tika uzbūvēts un prezentēts V12 Zagato.

2015.gada nogalē viens no 14 savulaik uzbūvētajiem Aston Martin DB4 GT Zagato nonāca pārdošanā RM Sothebyʼs izsolē. Par to pārdevēji cerēja iegūt 14 - 16 miljonus ASV dolāru, taču pircējs kupejai tā arī neatradās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu