Aptauja: 70% Rīgas un Pierīgas iedzīvotāju uztraucas par savu automašīnu drošību pilsētā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Lielākā daļa jeb 70% Rīgas un Pierīgas autovadītāju uztraucas par savu privāto vai darba automašīnu drošību pilsētā, liecina īslaicīgās autonomas pakalpojuma «Carguru» veiktā aptauja.

Aptaujā noskaidrots, ka lielākoties jeb 80% iedzīvotāju uztraucas par to, ka automašīnai tiks nodarīti bojājumi, 54% respondentu uztraucas, ka automašīna var tikt apzagta, 47% aptaujāto uztraucas, ka iekļūs ceļu satiksmes negadījumā.

Tai pat laikā 16% aptaujāto ir norādījuši, ka neuztraucas par savas automašīnas drošību pilsētā, kā galvenos iemeslus minot to, ka pilsētā ir droši pārvietoties ar automašīnu - tā norādījuši 54% aptaujā, bet 49% aptaujāto kā iemeslu minējuši to, ka automašīna ir apdrošināta. Bet 10% respondentu atzīmējuši, ka automašīna ir veca, tai ir neliela vērtība.

Aptauja, kas veikta sadarbībā ar pētījumu kompāniju «Kantar TNS», notika šogad laikā no 18.-21.jūlijam, aptaujājot Rīgas un Pierīgas iedzīvotājus, kuru vidū bija autovadītāji vecumā no 20 līdz 50 gadiem. Kopumā iegūti 608 respondentu viedokļi, izmantojot tiešsaistes intervijas.

«Carguru» ir automašīnu koplietošanas pakalpojums. Ar to domāta automašīnu īslaicīga noma, maksājot tikai par auto lietošanas laiku.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Slyfox» dibināta 2016.gada 14.oktobrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 42 000 eiro. Tas vienādi uz pusēm pieder Reskājim un Vilnim Lovnikam. «Slyfox» apgrozījums pērn bija nulle eiro, taču uzņēmums cieta 1266 eiro zaudējumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu