8 iemesli, kādēļ braukt ar velo vienatnē ir labāk nekā grupā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tagad, kad silto dienu kļūst aizvien vairāk, aizvien vairāk ielās parādās arī velobraucēji. Pārsvarā tie ir cilvēki, kas velosipēdu izmanto kā transporta līdzekli, taču daudziem velobraukšana ir sportiska nodarbe fiziskās formas uzlabošanai.

Velosporta entuziasti nereti izvēlas braukt grupā, kam nenoliedzami ir zināmas priekšrocības - sarunu biedri un aizvējš, kad citam pienākusi kārta šķelt gaisu grupas galvgalī. Tomēr arī braukšanu vienatnē nevajadzētu izslēgt no sportošanas programmas. Un, lūk, astoņi iemesli, kāpēc.

1. Maršrutu vari izvēlēties pats

Ja braukšana norit grupā, tad ir liela varbūtība, ka kādam nepatiks kalni vai tieši otrādi - līdzenumi. Braucot vienatnē, maršrutu vari veidot pats ar tādu reljefu, kādu vēlies.

2. Brauc, kad vēlies

Dodoties ceļā viens, pats nosaki, cikos startēsi no mājas, nevis būsi «kaujas gatavībā» spiests gaidīt biedrus.

3. Apstājies tik bieži, cik vēlies

Skaistas ainavas iemūžināšana fotogrāfijā nebūs problēma, ja nebūs cilvēku, ko vari aizkavēt ar savām nodarbēm.

4. Vieglāk turēties pie treniņu plāna

Braukšana ar biedriem, kam ir atšķirīgs treniņu plāns, var būt apgrūtinoša. Ja apkārt nav citu cilvēku, koncentrēties un pildīt savu plānu ir daudz vienkāršāk.

5. Tā ir iespēja padomāt

Braukšana grupā ir iespēja socializēties, turpretī braukšana vienatnē pa ārpilsētas ceļiem ir lielisks veids, kā izvēdināt galvu.

6. Nevari palikt pēdējais

Ja brauc vienatnē, nav ne mazākās iespējas, ka nespēsi turēt tempu un kādam nāksies uz tevi gaidīt.

7. Vari pārtraukt treniņu, kad vēlies

Braucot kompānijā, noteikti jutīsi pienākumu pildīt uzdevumu un sasniegt finišu. Braucot vienatnē, vari atgriezties mājās, kad vien vēlies.

8. Katru reizi būsi uzvarētājs

Velobraucēju kompānijā kāds par tevi vienmēr būs labāks. Turpretī braucot vienatnē, pēc katra šķēršļa, kalna pievarēšanas, uzvarētājs būsi tieši tu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu