Volvo izmēģinās auto neasistētu novietošanu stāvvietā (3)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Zviedrijas autobūves uzņēmums «Volvo Cars Corp.» gatavojas īstenot unikālu projektu, kurā uz koplietošanas ceļiem tiks veikti izmēģinājumi ar patstāvīgi braucošu automašīnu spēju novietoties autostāvvietā, kamēr autovadītājs dodas pastaigā.

Automašīna patstāvīgi dosies brīvas autostāvvietas meklējumos, novietosies tajā un izslēgs dzinēju, vienlaikus nosūtot autovadītājam SMS par savu atrašanās vietu.

Automobilis automātiski bez palīdzības arī aizslēgs durvis un bagāžnieku.

Pasaulē pirmais liela mēroga autonomās braukšanas izmēģinājuma projekts uz koplietošanas ceļiem paredzēts 2017.-2018.gadā Gēteborgā, izmantojot 100 patstāvīgi braucošas «Volvo» automašīnas.

Šis ir kopprojekts starp «Volvo Cars Corp.», Zviedrijas Transporta ministriju, Zviedrijas Transporta aģentūru, Lindholmenas Zinātnes parku un Gēteborgas pilsētu.

«Volvo Cars» norāda, ka šī tehnoloģija ir gatava izmēģinājumiem, taču vispirms nepieciešams vēl atrisināt vairākus likumiskus jautājumus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu