Volkswagen atklāj pirmo īpaši taupīgo modeli ar benzīna motoru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Volkswagen nupat atklājis pirmo BlueMotion modeli, kam ir uzstādīts TSI benzīna dzinējs.

Polo TSI BlueMotion ir mazauto, kas apgādāts ar 1 litra trīs cilindru TSI dzinēju. Dzinējs pats par sevi nav jaunums, taču tam ir veikti uzlabojumi vadības sistēmā, kas ļāvuši samazināt degvielas patēriņu par vēl 0,2 litriem līdz 4,1 l/100 km. CO2 izmešu daudzums ir tikai 94 g/km, un ar to TSI BlueMotion ir pirmais Polo modelis ar benzīna dzinēju, kura energoefektivitātes klase ir A. Tāpat kā visi pārējie Polo modeļi, tas atbilst arī striktajam Euro 6 izmešu standartam.

Lai arī Polo TSI BlueMotion ir ekoloģiskākais auto savā klasē, tas nodrošina arī pietiekamu veiktspēju - ar 95 zirgspēkiem mazais auto spēj sasniegt 190 km/h.

Gluži tāpat kā visiem līdzšinējiem BlueMotion modeļiem, kas apgādāti ar TDI dzinēju, patēriņa pazeminājums panākts ne tikai ar optimizētu dzinēju. Arī Polo TSI BlueMotion ir zemāka virsbūve, optimizēta priekšējās daļas aerodinamika, riepas ar zemāku rites pretestības līmeni un «garāki» augšējie pārnesumi. Braukšanas ekonomiju veicina arī dzinēja Start/Stop sistēma, reģeneratīvā bremzēšana un pārnesumu indikators.

Tāpat kā visi jaunie Polo modeļi, arī Polo TSI BlueMotion piedāvā tādas piedziņas, komforta un drošības sistēmas, kas šajā klasē nav bieža parādība. Piemēram, automobilim ir jauns elektromehāniskais stūres pastiprinātājs, kas uzlabo vadāmību, automātiskā pēcsadursmes bremzēšanas sistēma, apkārtējās satiksmes uzraudzības sistēma ar pilsētas bremzēšanas palīgsistēmu un adaptīvā kruīza kontrole.

Papildaprīkojumā ir pieejams arī pārstrādāts informācijas un izklaides sistēmu klāsts, kurā iekļautas trīs radio/CD sistēmas un viena radio/CD/navigācijas sistēma. Atkarībā no versijas automobiļa ierīces ir aprīkotas ar tādām funkcijām kā Bluetooth audio straumēšana (tostarp ekrāna attēlojums un skārienekrāna vadība — atkarībā no izmantotā viedtālruņa), tuvošanās sensors (kad roka tiek pietuvināta ekrānam, tajā parādās citas izvēlnes iespējas) un mobilā tālruņa savienojums ar transportlīdzekļa ārējo antenu ar induktīvo saiti.

Jaunā Polo TSI BlueMotion bāzes cena Latvijā ir 16 467 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu