Pirmā zvaigzne Ženēvas auto šovam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamais Ženēvas auto šovs norisināsies tikai nākamā gada pavasarī, taču savā ziņā tas jau ir sācies, atklātībā nonākot informācijai par vienu no izstādes zvaigznēm. Proti, Ženēvā pasaules pirmizrādi piedzīvos ārkārtīgi ekskluzīvs Lamborghini, ko itāļu kompānija izstrādā, godinot sava dibinātāja Feručo Lamborgini 100 gadu jubileju.

Runa ir par hipermašīnu, kas līdz šim valkājusi apzīmējumu Hyperveloce, bet oficiāli tiks saukta par Centenario un iegūs piebildi LP770-4, raksta vācu auto motor und sport.

Līdz ar nosaukuma atklāšanu kļūst zināmi arī vairāki būtiski fakti par gaidāmo automobili no Santagatas. Proti, tam uzstādītais 6,5 litru V12 atmosfēriskais dzinējs attīstīs 770 zirgspēkus un tie tiks novadīti visiem četriem riteņiem. Šo pašu motoru Lamborghini uzstāda arī modelim Aventador, tikai tā jauda ir 700 ZS.

Pēc vācu izdevuma informācijas, no svaru taupošiem materiāliem izgatavotais Centenario 100 km/h spēs sasniegt 2,7 sekundēs un maksimāli attīstīs vairāk nekā 350 kilometrus stundā.

Lamborghini Veneno Roadster
Lamborghini Veneno Roadster Foto: Publicitātes foto

Lai arī līdz prezentācijai jāgaida vairāk nekā pusgads, baumu vidē jau klejo runas arī par potenciālo cenu - tie būs vairāk nekā miljons eiro, ko pircējiem būs jānoliek par katru no 20 uzbūvēt paredzētajiem Centenario. Pagaidām gan nav zināms, vai Lamborghini dibinātāja jubilejas modelis tiks izlaists tikai ar slēgtu virsbūvi, vai arī būs pieejams rodstera formā.

Jāpiezīmē, ka Lamborghini jau 2013.gada Ženēvas auto šovā prezentēja īpašu Aventador versiju ar 751 zirgspēka dzinēju. Par Veneno nodēvētais auto tika izlaists vien trīs eksemplāros, no kuriem katrs maksāja 3,3 miljonus eiro. Nedaudz vēlāk Santagatas uzņēmums deviņos eksemplāros izlaida arī Veneno rodsteru un pārdeva par tādu pašu cenu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu