FIAT paplašina savu gammu ar Fullback pikapu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIAT

Itālijas automobiļu ražotāja FIAT komerctransporta apakšnodaļa «Fiat Professional» Dubaijas (AAE) starptautiskajā auto izstādē prezentējusi jaunu vieglā komerctransporta segmenta automobili «Fullback». Latvijā modelis debitēs 2016. gada otrajā ceturksnī.

Pērn Eiropas, Vidējo Austrumu un Āfrikas reģionā pavisam tika pārdoti 675 tūkst. pikapu jeb aptuveni 23% no visa vieglo komercautomobiļu segmenta. Vidējos Austrumos un Āfrikā pikapi ieņem vēl lielāku tirgus daļu — attiecīgi 58% un 52%. Pēc «Fiat Professional» oficiālā pārstāvja Latvijā, uzņēmuma «Autobrava» direktora Andra Sivicka vārdiem, Baltijas valstīs šis segments nav liels — 2014. gadā tas veidoja mazliet vairāk par 12% no visa vieglo komercautomobiļu segmenta tirgus —, bet pikapus izvēlas biznesa klienti, kuriem ir svarīga lieliska caurgājība dažādos apstākļos. Tieši daudzpusīguma dēļ itāļi šim modelim devuši vārdu «Fullback» — regbijā vai amerikāņu futbolā tā dēvē atbildīgāko — pēdējā aizsarga — pozīciju.

Foto: FIAT

«Fullback» piedāvās trīs konfigurācijas variantus — «Single Cab», «Extended Cab» un «Double Cab» —, kā arī divus apdares līmeņus. Visās versijās «Fullback» būs līdz 1780 mm augsts, līdz 1815 mm plats, bet attālums starp asīm sasniegs 3 metrus. Automobiļa garums un kravas nodalījuma lielums ir atkarīgs no izvēlētās konfigurācijas: «Single Cab» modelis ir 5,155 m garš, bet tā kravas nodalījums — 2,265 m, «Extended Cab» — attiecīgi 5,275 m un 1,850 m, bet «Double Cab» — 5,285 m un 1,520 m. Pārvadājamās kravas maksimālais svars atkarībā no konfigurācijas sasniedz pat 1,1 tonnu.

Eiropas tirgū «Fullback» modelis tiks komplektēts ar 2,4 litru 150 ZS vai 180 ZS turbodīzeļdzinēju. Atkarībā no izvēlētās versijas dzinējs griezīs aizmugurējos vai visus četrus riteņus. Turklāt pircēji varēs izvēlēties mehānisko vai automātisko pārnesumkārbu ar sporta režīmu.

«Fullback» modeļa cena vēl nav nosaukta, bet «Autobrava» pārstāvji cer, ka tā būs konkurētspējīga. Kā ierasts «Fiat Professional» komerctransportam, pircēji novērtēs automobiļa praktiskumu, ieviestās inovācijas un ekspluatācijas izmaksas.

Foto: FIAT
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu