BMW prezentē konceptauto 2002 Hommage

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

BMW ir uzbūvējuši un atklājuši konceptauto 2002 Hommage, kurš būtībā ir veltījums pirmajam bavāriešu autoražotāja sērijveida modelim ar turbo dzinēju - 2002 Turbo.

Tieši pirms 50 gadiem BMW ražotnēs sakās jaunas un ļoti perspektīvas 02 modeļu sērijas ražošana. Septiņus gadus vēlāk, proti, 1973.gadā, 02 sērija tika papildināta ar jaunu top modeli - BMW 2002 Turbo -, kurš piedevām

bija pirmais masveidā ražotais auto ar turbo tehnoloģijām Eiropā, apgalvo BMW.

Dažādu vēsturiski nozīmīgu automobiļu izstādē un konkursā Concorso d’Eleganza Villa d’Este prezentētais 2002 Hommage ir ieturēts 43 gadus senās 2002 Turbo kupejas stilā. Auto, protams, ir krietni vien modernāks, taču virkne stilistisku risinājumu ļauj vilkt paralēles ar oriģinālo auto. Tādi ir, piemēram, apaļie priekšējie lukturi ar virs tiem iebūvētiem virzienrādītājiem, īsas virsbūves pārkares un izteiksmīgs haizivs degungals.

No mūsdienu mašīnām 2002 Hommage ir aizguvis divu krāsu 20 collu riteņu diskus, kā arī bremžu sistēmu ar skavām zelta krāsā. Tās norāda, ka spēkratam ir uzstādītas keramiskās bremzes.

Par to, kāds motors atrodas zem īsā pārsega, nekādas informācijas nav. Taču britu Autocar apgalvo, ka konceptauto bāze ir BMW M2 un tas sērijveidā tiek apgādāts ar 370 zirgspēku turbo motoru. Paātrinājumu līdz 100 km/h šis auto sasniedz 4,3 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir 270 kilometri stundā.

Oriģinālais BMW 2002 Turbo debitēja 1973.gadā Frankfurtes auto šovā. Auto bija apgādāts ar četru cilindru turbo motoru, kura veiktspēja bija 170 ZS un 240 Nm. Kopumā BMW saražoja tikai 1672 2002 Turbo.

Konceptauto prezentēšana Concorso d’Eleganza Villa d’Este ietvaros jau ir kļuvusi par BMW tradīciju. Piemēram, pērn bavāriešu kompānija šeit demonstrēja veltījumu septiņdesmito gadu 3.0 CSL.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu