Jaunais Passat oficiāli nonācis pārdošanā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen

Jaunais Volkswagen Passat ir nonācis pārdošanā un pie izplatītājiem pasūtāms jau tagad. Passat modelis debitē ar jauniem dzinējiem, samazinātu svaru un jaunākajām palīgsistēmām, informācijas un izklaides sistēmām un komforta aprīkojumu.

Visas Passat paaudzes ietilpst pasaulē veiksmīgāko vidēja izmēra automobiļu kategorijā. Šim Volkswagen modelim ar 1,1 miljonu pārdotu vienību (2013. gadā) ir lielākais noiets pasaulē. Lai panākumi turpinātos arī astotajā paaudzē, jaunais Passat atkal tiek piedāvāts sedana un Variant versijā un ir papildināts ar virkni dažādu inovāciju.

Pateicoties progresīvam dizainam, tā proporcijas ir kļuvušas daudz dinamiskākas (tostarp virsbūves apakšdaļa, pagarināta riteņu garenbāze). Tāpat ir izmantotas arī jaunākās tehnoloģijas. Automobiļa aprīkojumā ietilpst tādas sistēmas kā aktīvais informācijas displejs (digitāls mērinstrumentu panelis), kā arī uz lietojumprogrammu pamata veidota aizmugurē sēdošo pasažieru izklaides sistēma planšetdatoriem, priekšējā palīgsistēma ar pilsētas bremzēšanas palīgsistēmu un gājēju uzraudzības funkciju, kā arī vēl trīs jaunas sistēmas: avārijas palīgsistēma (avārijas situācijā transportlīdzeklis apstājas), piekabes stabilitātes kontrole (palīdz vadīt ar piekabi aprīkotu automobili) un sastrēgumu palīgsistēma.

Jaunajam Passat būs pieejami dažādi benzīna un dīzeļdzinēji ar turbokompresoru, tiešās iesmidzināšanas sistēmu un jaudu no 120 ZS līdz 280 ZS. Tirdzniecības sākšanas fāzē vēl nebūs pieejami visi dzinēji, taču pakāpeniski to rinda tiks papildināta ar 1.4 TSI 4Motion, 1.8 TSI ar DSG pārnesumkārbu un 2.0 TDI 150 ZS ar visu riteņu piedziņu.

Visi dzinēji atbilst Euro 6 izmešu standartam, bet degvielas patēriņš un CO2 izmešu daudzums ir samazināts par 20%. Visas versijas ir aprīkotas ar Start-Stop sistēmu un reģeneratīvās bremzēšanas sistēmu. Passat pirmo reizi būs pieejams arī plug-in hibrīda versijā (TSI dzinējs ar 115 kW jaudu un elektrodzinējs ar 80 kW jaudu un ārēji lādējamu akumulatoru). Ar sistēmas kopējo jaudu 211 ZS apmērā šis būs jaudīgākais pie elektrotīkla pieslēdzamais hibrīds un bezizmešu automobilis, ar kuru elektriskajā režīmā būs iespējams nobraukt 50 km.

Latvijā jaunais Volkswagen Passat sedana versijā pieejams sākot ar 20 203 eiro, bet Passat Variant versijā - sākot ar 21 214 eiro.

Foto: Volkswagen
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu