Volkswagen domā par vērienīgu reorganizāciju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» valde trešdien rīkos ārkārtas sanāksmi, lai apsvērtu vispusīgu kompānijas reorganizāciju, ņemot vērā vērienīgo izmešu skandālu.

Sagaidāms, ka «Volkswagen» jaunais vadītājs Matiass Millers trešdien uzņēmuma uzraudzības valdes sanāksmē izklāstīs plānus par kompānijas iedragātā tēla atjaunošanu, vēsta amatpersonas.

Uzraudzības valdē ietilpst lielākie akcionāri, arodbiedrību pārstāvji un augstākā līmeņa vadītāji.

Millers pirmdien «Volkswagen» vadībai nosūtītā vēstulē norādīja, ka uzņēmumu sagaida milzīgs pārbaudījums, tam gatavojoties būtiskām izmaiņām korporatīvajā kultūrā pēc tam, kad tas atzina, ka autoražotājs dīzeļdzinējos uzstādījis programmatūru, kas falsificē izmešu datus.

Kā ziņots, piektdien «Volkswagen» valde par uzņēmuma jauno vadītāju iecēla luksusa automašīnu ražošanas struktūrvienības «Porsche» direktoru Matiasu Milleru.

62 gadus vecais Millers vadītāja amatā aizstāj Martinu Vinterkornu, kurš pagājušajā trešdienā atkāpās no amata, tādējādi uzņemoties atbildību par vērienīgo izmešu skandālu, kas aptvēris autoražotāju.

Vācijas prokuratūra pirmdien paziņoja, ka sākusi kriminālizmeklēšanu pret Vinterkornu saistībā ar vērienīgo izmešu skandālu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu