Zviedrija varētu Volkswagen nosūtīt izmešu nodokļa aprēķinu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrija varētu nosūtīt nodokļa aprēķinu Vācijas autobūves koncernam «Volkswagen» par nedeklarētiem dīzeļautomašīnu kaitīgajiem izmešiem, ceturtdien paziņoja valsts finanšu ministre Magdalēna Andersone.

Automašīnām Zviedrijā tiek piemērots nodoklis atkarībā no tā, cik lielu kaitīgo izmešu apjomu tās rada.

«Ja tiks pierādīts, ka izmeši bijuši augstāki, nekā viņi apgalvoja, tad ir iespējams, ka atsevišķām automašīnām tikuši noteikti pārāk zemi nodokļi,» norāda Andersone.

Viņa pavēstīja, ka «Volkswagen» lūgts nodrošināt informāciju, lai palīdzētu aprēķināt, cik daudz Zviedrijas valsts varētu būt zaudējusi nodokļu ienākumos.

«Volkswagen» šonedēļ paziņoja, ka Zviedrijā uzņēmums pārdevis 225 000 automašīnu, kuras tikušas aprīkotas ar programmatūru kaitīgo izmešu datu falsificēšanai.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Tad šī kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

«Volkswagen» pagājušajā nedēļā izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kas var falsificēt kaitīgo izmešu datus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu