Opel noliedz manipulācijas ar izmešu mērierīcēm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Opel

Vācijas automašīnu ražotājs «Opel», kuru tur aizdomās par manipulācijām ar izmešu mērierīcēm modeļa «Zafira» automašīnās, ir noraidījis šīs apsūdzības.

«Opel» paziņojis, ka tiek veikti plānveida automašīnu apkopes darbi, kuriem nav nekādas saistības ar izmešu mērierīču manipulācijām.

«»Opel» noraida apsūdzības par to, ka kompānijas dīleru centri veic izmaiņas automašīnu «Zafira» ar 1,6 litru dīzeļa dzinēju mērierīcēs, lai izmainītu šo mašīnu izmešu rādījumus. Minētajai mērierīču modifikācijai nav nekādas saistības ar izmešu rādījumu mainīšanu,» autoražotāja paziņojumu citēja laikraksts «Financial Times».

Ir atklāts, ka «Opel» automašīnas pārsniedz maksimālo pieļaujamo izmešu atmosfērā normu. Savukārt Beļģijas televīzijas kanāls VRT vēstīja par iespējamiem pārkāpumiem nelikumīgas programmatūras izmantojumā «Opel» spēkratos.

Autobūves sektoru ir satricinājis skandāls, kad Vācijas autoražotājs «Volkswagen» pērn septembrī paziņoja, ka 11 miljoniem automašīnu ar dīzeļa dzinēju ir uzstādīta papildu ierīce, kas ļauj gāzu izmešu pārbaudēs uzrādīt normām atbilstošu līmeni, lai gan reālas braukšanas apstākļos tas vairākas reizes tiek pārsniegts.

«Opel» ietilpst ASV koncernā «General Motors».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu