Vīrusa dēļ Tata Motors nolemj mainīt modeļa Zica nosaukumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Indijas lielākā autobūves kompānija «Tata Motors Ltd.» otrdien paziņoja, ka mainīs nosaukumu jaunajam «Zica» modelim, ņemot vērā aizvien pieaugošo satraukumu par līdzīgi skanošā Zikas vīrusa straujo uzliesmojumu.

«Tata» pēdējās nedēļās aktīvi reklamējusi mazizmēra «Zica» automašīnu, reklāmas kampaņā piedaloties «Barcelona» kluba futbolistam Lionelam Mesi.

Taču šis modelis tirgū tiek laists nelabvēlīgā laikā, kad Latīņamerikā strauji izplatās Zikas vīruss, kas ir gripai līdzīga slimība un kuru pārnēsā moskīti. Tas tiek saistīts ar pieaugošu gadījumu skaitu, kad Latīņamerikā, īpaši Brazīlijā, ir piedzimuši bērni ar pārmērīgi mazu galvu un smadzenēm.

«Izrādot līdzjūtību ciešanām, ko rada nesenais Zikas vīrusa uzliesmojums vairākās valstīs, «Tata» kā sociāli atbildīgs uzņēmums nolēmis šai automašīnai nomainīt nosaukumu,» norāda autoražotājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu