«Nissan» jauno «Qashqai» modeli ražos Lielbritānijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Japānas autobūves uzņēmums «Nissan Motor Co.» ceturtdien paziņoja, ka jauno vieglās apvidus automašīnas modeli «Qashqai» ražos Sanderlendas rūpnīcā Anglijas ziemeļaustrumos, tādējādi mazinot bažas par «Brexit» ietekmi uz rūpniecības nozari.

«»Nissan» lēmums seko Lielbritānijas valdības solījumiem nodrošināt, lai Sanderlendas rūpnīca saglabājas konkurētspējīga,» norāda uzņēmums. «Tādējādi «Nissan» palielinās investīcijas Sanderlendā, nodrošinot un saglabājot darbvietas vairāk nekā 7000 cilvēku.»

Kompānija šajā rūpnīcā ražos arī nākamās paaudzes «X-Trail» modeli.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja šīs nodēvējusi par lieliskām ziņām Lielbritānijai, uzsverot, ka «Nissan» ir «šīs valsts spēcīgās autorūpniecības nozares centrā».

«Nissan» vadītājs Karloss Gosns jau septembrī brīdināja, ka uzņēmumam nepieciešams saņemt Lielbritānijas valdības garantijas attiecībā uz valsts lēmumu izstāties no Eiropas Savienības, pirms tas spēs veikt papildu investīcijas Sanderlendas rūpnīcā.

«Nissan» ražotne Sanderlendā ir Lielbritānijas lielākā automašīnu rūpnīca un lielākā uzņēmuma ražotne Eiropā, kurā ik gadu tiek saražoti aptuveni 500 000 automašīnu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu