3 000 000 jūdžu Volvo (31)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volvo

Amerikānis Irvs Gordons ir sasniedzis iecerēto – viņš ar savu 1966.gada Volvo 1800S nu jau ir nobraucis apaļus trīs miljonus jūdžu jeb 4,8 miljonus kilometru.

Attālumu, kas apmēram atbilst Zemes lodes apriņķošanai 120 reizes, Gordons ir paveicis 47 gadu laikā, proti, kopš tās 1966.gada piektdienas, kad iegādājās izskatīgo sarkanās krāsas zviedru ražotāja kupeju.

Foto: Volvo

Rūpīgi sekojot līdzi sava Volvo tehniskajam stāvoklim, veicot regulāras apkopes, Gordons pirmos 500 000 jūdžu nobrauca 10 gadu laikā. 1987.gadā ar goda apli ap ēstuvi Ņujorkas Centrālparkā Gordons atzīmēja pirmo miljons jūdžu pievarēšanu. 2002.gadā turpat netālu, Taimskvērā pasaules mediju pārstāvju ielenkumā Gordons savā sarkanajā Volvo sasniedza 2 miljonu jūdžu atzīmi. Jaunākais sasniegums tikmēr reģistrēts uz Sevarda šosejas netālu no Ankoridžas Aļaskas štatā.

Stāstot par piedzīvojumiem Aļaskā, vienīgajā ASV štatā, kur Gordons ar savu auto vēl nebija viesojies, Irvs atklāj, ka nekādas drāmas nav bijis. «Mēs vienkārši braucām un es uzmanīgi sekoju līdzi odometra stāvoklim, lai nepalaistu garām svarīgo brīdi. 18.septembrī četros pēcpusdienā skaitītājs pārleca un tad bija skaidrs, ka ir sasniegta trīs miljonu atzīme,» - tā Gordons, atzīmējot, ka viņam nekad nav bijis mērķis dzīties pēc rekordiem; viņam vienkārši patīk braukt ar auto.

Foto: Volvo

Trīs miljonu atzīmes sasniegšana tieši Aļaskā nav nejaušība. Gaidot vēsturisko notikumu, auto uz treilera tika nogādāts pāri Kanādai uz Aļasku, savukārt Irvs ziemeļu štatā ieradās ar lidmašīnu. Tur viņš vairākas dienas vizinājās līdz odometra skaitītājs uz lielceļa, kas ved uz ainavisko Sevarda pussalu, kārtējo reizi pārleca no 99 999 uz 00 000.

Līdz ar to Irvs Gordons vēl vairāk ir nostpirinājis savu vietu Ginesa Rekordu grāmatā kā cilvēks, kurš ar vienu auto ir veicis vislielāko attālumu.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu