Lietoto auto tirgus: BMW pārsteigumi un Audi A4 izrāviens

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BMW

Lietoto automašīnu desmitniekā – pārsteigumi. Šā gada otrajā ceturksnī strauji pieaugusi dinamisko BMW 3. sērijas automašīnu pārdošana.

Šogad pārdots par piektdaļu vairāk šā modeļa automašīnu nekā šajā pašā laikā pērn – no astotās pozīcijas desmitniekā BMW 3. sērija pakāpusies uz sesto, liecina lielākā transporta sludinājumu portāla LATAUTO.lv dati. Tiesa, par latviešu favorītu vēl aizvien uzskatāms «Volkswagen Passat», kas, visticamāk, vēl kādu laiku nezaudēs līdera pozīciju.

Pēc portāla pārdošanas vadītāja Andra Mālnieka teiktā, galvenais iemesls, kāpēc pieaugusi BMW 3. sērijas modeļu pārdošana, ir tas, ka pēdējā laikā autovadītāju vidū novērojama tendence iegadāties vecākas, toties greznākas lietotas automašīnas.

Ja vien finanšu iespējas atļauj, vadītāji labprātāk izvēlas lietotas «premium» klases automašīnas, nevis brauc ar dārgākām jaunām vai mazlietotām ekonomiskās klases automašīnām. Piemēram, pircēji labprāt izvēlas ne tikai BMW sērijas automašīnas, bet arī «Audi A4», «Audi A6» un zviedru izcelsmes «Volvo S40/V40/V50», kaut par tādu pašu cenu var iegādāties arī pavisam jaunu ekonomiskās klases automašīnu. Par to, ka «premium» klases automašīnas ir pieprasītas, liecina arī pārdošanas rezultāti.

«Volkswagen Passat» modeļu automašīnas aprīlī-jūnijā tika pārdotas 664, taču «Audi A4» – 614. Tiesa, salīdzinājumā ar to pašu periodu pagājušajā gadā šā modeļa pārdošanas rādītāji samazinājušies par 1,3%, taču tas «Audi A4» netraucēja desmitniekā pakāpties no ceturtās pozīcijas uz otro.

Šā gada otrais ceturksnis bija veiksmīgs arī grezno un eleganto «Audi A6» pārdevējiem. Šo modeļu pārdošana pieaugusi par 7,6%. Tiesa, greznajiem «Audi A6» neizdevās uzkāpt uz trešo pozīciju starp vispieprasītākajām lietotajām automašīnām – to ieņēma zviedru «Volvo V70/XC70».

Lai arī Latvijā visvairāk tiek pārdotas vācu automašīnas, no tām neatpaliek zviedru ražotie transportlīdzekļi. Pirms gada «Volvo V70/XC70» automašīnas ieņēma otro pozīciju vispirktāko lietoto automašīnu vidū un tikai šā gada sākumā nokrita uz trešo vietu. Aprīlī-jūnijā to pārdošanas rādītāji samazinājās vēl par 13,6%, tomēr tas netraucēja tām saglabāt pozīciju starp vispieprasītākajām automašīnām valstī.

Zviedru automašīnas Latvijas autovadītājus pievilina ne tikai ar savu prestižu vai greznību, bet arī ar augstākās klases drošību. Tieši «Volvo» modeļi ir drošības tehnoloģiju pionieri.

Gada otrajā ceturksnī vislielāko pārdošanas kritumu piedzīvoja «Volkswagen Golf/Rabbit» modeļi. Salīdzinājumā ar šo pašu periodu pagājušajā gadā no trešās pozīcijas starp visvairāk pārdotajām automašīnām tie noslīdējuši uz piekto vietu. Otrajā ceturksnī pārdotas 554 šā modeļa automašīnas, t.i., par 14,3% mazāk nekā tajā pašā periodā pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu