Atkal jauna kārtība Gaisa tilta galā (67)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Kā jauna darba nedēļa, tā jauna satiksmes kārtība Bērzaunes un Brīvības ielas krustojumā pie Gaisa tilta.

Visi labi atceramies pagājušās nedēļas sākumu, kad viens no karstāk apspriestajiem tematiem auto sadaļā bija velobraucēju interešu nostādīšana pār to autobraucēju interesēm, kam regulāri sanāk braukt darīšanās uz VEF rajonu un Bērzaunes ielu.

Pagājušās nedēļas sākumā daudzus autobraucējus pārsteidza fakts, ka uz Gaisa tilta bruģa sazīmētas bultiņas, kas vairs neļauj nogriezties pa labi uz Bērzaunes ielu, kā arī aizliegums veikt kreiso pagriezienu no Bērzaunes ielas pirms Brīvības ielas, lai izbrauktu zem Gaisa tilta un nonāktu pilsētas centrā.

Foto: TVNET

Tagad šķiet, ka satiksmes plānotāji vēlreiz ir sanākuši kopā, lai apspriestu kustības situāciju, un rezultāts jau ir autobraucējiem mazliet labvēlīgāks. Proti, šonedēļ bultiņas no Gaisa tilta bruģa ir noberztas, tilta galā nomainītas ceļa zīmes un nogriešanās pa labi tirdzniecības centra virzienā atkal ir atļauta. Vai kāds no tā kļūst apdalīts? Uzskatu, ka nē, pat ne tie riteņbraucēji, kuri tādi tagad varētu justies, jo pēc noteikumiem ikvienam riteņbraucējam tāpat pirms brauktuves šķērsošanas pa veloceliņu ir jāpārliecinās par drošību un tikai tad manevru var veikt; tātad radies priekšstats, ka nu tik varēs šajā krustojumā bliezt pāri Bērzaunes ielai neatskatoties, tāpat bija nepareizs.

Pagaidām vairāk izmaiņu šajā krustojumā no kustības viedokļa nav, taču ir parādījies pagaidu ķieģelis, kas skaidri un gaiši parāda, ka uz mazās ieliņas Gaisa tilta malā no Bērzaunes ielas puses nogriezties nedrīkst.

Foto: TVNET

Pagaidām citu jaunumu šajā krustojumā nav, bet, tiklīdz būs - ziņosim. Galu galā pastāv liela iespēja, ka tā arī būs, jo prakse - vispirms kaut ko izdarīt un pēc tam labot kļūdas pie mums ir visai izplatīta, un ne tikai ceļa zīmju jomā. Cik bieži gan nav redzēts, ka autovadītāji vispirms tiek iepriecināti ar svaigu gludu asfaltu, bet drīz vien tas jau tiek rakts un lāpīts.


Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu