Bargajā salā problēmas ar auto iedarbināšanu (94)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Šīs nedēļas īpaši aukstie laika apstākļi uzlikuši nopietnus pārbaudījumus arī autobraucējiem. Savukārt apdrošinātājiem strauji pieaudzis pieteikumu skaits, kas saistīts ar klientu problēmām iedarbināt auto.

Nevar iedarbināt auto

Kā TVNET  informēja apdrošināšanas kompānijā "Balta", problēmas radušās galvenokārt vecāka gadagājuma spēkratiem, kā arī tiem, kas ilgāku laiku nebija lietoti un kuru vadītāji nebija atbilstoši parūpējušies par braucamo sagatavošanu ekspluatācijai ziemas apstākļos.

Nedēļas pirmajā pusē apdrošināšanas sabiedrība saņēmusi pat 40 pieteikumus dienā, kuros cilvēki lūguši palīdzību sava auto iedarbināšanai vai arī kādu citu problēmu novēršanai, kuras bija izraisījis stiprais sals. Aptuveni pusē gadījumu automašīnu nācies evakuēt, lai novērstu radušās problēmas specializētā servisā.

Parasti tiek saņemti vien pāris šādu pieteikumu ik dienas.

Lielākā daļa problēmu, pazeminoties gaisa temperatūrai zem mīnus 20 grādiem, rodas nepietiekami uzlādēta vai jau nolietota akumulatora dēļ.

Ja vēl automašīna ir vecāka gadagājuma un tās dzinējam ir vājāka kompresija, dažkārt palīdzēt nevar pat izplatītā "piepīpēšanas" metode, bet vienīgais risinājums ir transportēšana uz servisu.

Degvielas dēļ

Ar problēmām saskaras arī tie autovadītāji, kuriem raizes rada sliktas kvalitātes dīzeļdegviela vai kuri brauc reti, un kam mēdz gadīties, ka bākā ir palikusi dīzeļdegviela no vasaras. Dīzeļdegvielā, kas neatbilst lietošanai aukstā laikā, temperatūrai pazeminoties, sāk veidoties parafīna kristāli, kas aizsprosto sprauslas un filtrus degvielas sistēmā, kā rezultātā dzinēju iedarbināt nav iespējams. Arī šādos gadījumos var līdzēt tikai transportēšana uz servisu.

Aizsalst durvis

Kā citas aktuālākās problēmas, ar ko šajā aukstajā laikā saskaras Latvijas autovadītāji, tiek minēti dažādi automašīnas elektronikas īssavienojumi, ko rada sals, durvju atslēgu aizsalšana un automātisko ātrumkārbu bojājumi. Tāpat arī problēmas rodas tiem autovadītājiem, kuri neizmanto aukstam laikam piemērotu logu tīrāmo šķidrumu, tādējādi apdraudot savu un arī pārējo satiksmes dalībnieku drošību. Aukstam laikam nepiemērotais logu tīrāmais šķidrums sasalst, un autovadītājs nevar nodrošināt pienācīgu redzamību tumšajā ziemas laikā, radot papildu risku uz ceļa.

Komentāri (94)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu