Fotoradari pirmajā darba nedēļā fiksē 1389 ātruma pārkāpumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā un tās reģionā 15 jaunie fotoradari pirmajā darbības nedēļā fiksējuši 1389 ātruma pārkāpumus, pastāstīja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte. Pārkāpumi fiksēti laikā no 21. līdz 28.novembrim.

Cita informācija par radaru darbību Jubertei nebija pieejama.

Jau ziņots, ka 15 jaunie fotoradari pirmajā darbības dienā fiksējuši 240 pārkāpumu. Fotoradari visvairāk pārkāpumu fiksējuši Rīgā, Lielirbes un Juglas ielā.

Pagaidām radari darbojas tikai Rīgā un Rīgas reģionā. Nākamgad atbilstoši noslēgtajam līgumam jāsāk darboties visiem 160 fotoradariem, tostarp stacionārajiem. No 160 radariem 30 būs bez mērierīces.

Valsts policijas mājaslapā redzamajā fotoradaru kartē uzskaitītas 83 vietas Rīgas reģionā, kur varēs atrasties pārvietojamie fotoradari. 15 radaru atrašanās vietas mainīs katru dienu.

CSDD saņems atlīdzību par fotoradaru fiksēto pārkāpumu apstrādi

Valdība šodien atbalstīja grozījumu projektu Ceļu satiksmes likumā, kas paredz, ka Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) saņems atlīdzību par fotoradaru fiksēto pārkāpumu apstrādi.

Šā gada 26.aprīlī valdība uzdeva Valsts policijai (VP) noslēgt līgumu ar CSDD, paredzot, ka direkcija apstrādās no fotoradariem saņemto informāciju, sagatavos pārkāpumu protokolus-lēmumus un pēc to pārbaudes policijā nosūtīs soda kvītis atbilstošo transportlīdzekļu turētājiem vai īpašniekiem.

Ņemot vērā to, ka normatīvajos aktos patlaban nav paredzēts, ka CSDD ir tiesīga saņemt atlīdzību par fotoradaru fiksēto pārkāpumu apstrādi, bija nepieciešams izdarīt grozījumus Ceļu satiksmes likumā, lai paredzētu, ka CSDD ir tiesīga saņemt atlīdzību par minētajām darbībām.

Šodien valdībā atbalstītie grozījumi paredz papildināt Ceļu satiksmes likumu, nosakot, ka CSDD saskaņā ar līgumu, ko tā noslēgusi ar VP, veic no fotoradariem saņemtās informācijas apstrādi transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā, kā arī sagatavo un nosūta transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā norādītajam turētājam vai, ja turētājs nav norādīts, - transportlīdzekļa īpašniekam (valdītājam) protokolu-lēmumu, saņemot par to atlīdzību. Atlīdzības apmēru, ko saņems CSDD, noteiks Ministru kabinets.

Lai minētie grozījumi Ceļu satiksmes likumā varētu stāties spēkā, tie vēl būs jāpieņem Saeimā.

Vienlaikus valdība šodien noteica, ka atbildīgais par likumprojekta turpmāko virzību Saeimā būs iekšlietu ministrs, savukārt Satiksmes ministrijai līdz 20.decembrim jāsagatavo un jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projekts, kurā paredzēts CSDD saņemamās atlīdzības apmērs par fotoradaru fiksēto pārkāpumu apstrādi un protokolu-lēmumu sagatavošanu un nosūtīšanu transportlīdzekļa turētājam vai īpašniekam.

Savukārt Iekšlietu ministrijai (IeM) līdz 2012.gada 1.jūlijam būs jāsagatavo un jāiesniedz valdībā informatīvais ziņojums par fotoradaru ieviešanas rezultātiem un kopējiem iekasēto naudas sodu apmēriem un šo līdzekļu sadalījumu. Ja izrādīsies, ka fotoradaru ieviešana nav nesusi cerētos rezultātus, informatīvā ziņojuma protokollēmumā IeM būs jāparedz uzdevums Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus sistēmas optimizēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu