WSJ: «Apple» plāno izstrādāt elektromobili

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: KIMIHIRO HOSHINO / AFP

ASV tehnoloģiju milzis «Apple» slepenībā strādā pie elektromobiļa, kas tirgū nonāktu ar kompānijas zīmolu, liecina izdevuma «Wall Street Journal» (WSJ) informācija.

«iPhone» un «iPad» ražotāja paspārnē ir vairāku simtu cilvēku liela komanda, kas izstrādā minivena stila automašīnu, kurā būs ietverti dažādi «Apple» tehnoloģiju produkti.

Laikraksts atsaucās uz projektam, kuram dots nosaukums «Titan» («Titāns»), pietuvinātām personām.

Ja automašīnas izstrāde vainagosies panākumiem, «Apple» veidos konkurenci tādiem elektromobiļu ražotājiem kā «Tesla» un «General Motors».

«Wall Street Journal» norādīja, ka kompānija pēta vairākas dažādas tehnoloģiju attīstības iespējas un varētu arī izlemt neturpināt projektu.

Otrdien «Apple» kļuva par pirmo kompāniju, kuras vērtība pārsniedz 700 miljardus ASV dolāru pēc tam, kad tā uzrādīja ceturkšņa peļņu 18 miljardu dolāru 914 miljardi eiro) apmērā.

Tehnoloģiju milzis ir iekarojis stabilas pozīcijas viedtālruņu tirgū, un tiek gaidīts, ka tas izstrādās arī savu viedpulksteni.

Kompānijas vadība meklē iespējas palielināt savu ietekmi pasaules tirgos un piedāvāt arvien jaunus tehnoloģiju produktus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu