LVC: plānots, ka sastrēgums pie Rīgas HES būs vēl trīs nedēļas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

«Latvijas valsts ceļu» (LVC) pārstāve Anna Kononova TVNET norāda, ka sastrēgumi remonta dēļ pie Rīgas HES būšot aptuveni vēl trīs nedēļas.

Bija plānots remontu pie Rīgas HES pabeigt pērn

«Darbi uz tilta pāri Rīgas HES tika sākti 2014.gada septembrī. Bija plānots arī pabeigt pērn, taču laika apstākļu dēļ rudenī tas nebija iespējams un būvnieki paņēma tehnoloģisko pārtraukumu, kas ir atrunāts līgumā,» skaidro LVC pārstāve.

Remonts pie Rīgas HES izmaksā aptuveni ceturtdaļmiljonu - 265 294 eiro. Ceturto daļu apmaksā uzņēmums «Latvenergo,» bet pārējo LVC, jeb nauda iekasēta no Latvijas valsts budžeta.

«Sakarā ar to, ka asfalta segums šajā vietā atrodas virs HES telpām un HES slūžām, šajā vietā ir dažādas tehnoloģiskas iekārtas (piem., sliedes), asfalta segums tur ir pakļauts pastiprinātām vibrācijām un bedres rodas ātrāk nekā citur. Līdz ar to arī remontdarbi nepieciešami biežāk,» pauž Kononova.

Pēdējo reizi remontdarbi pie Rīgas HES tika veikti pirms diviem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu