Saistībā ar traģisko avāriju Gulbenes novadā konstatēti pārkāpumi uzņēmumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter / @ltvzinas

Pārbaudot uzņēmumu, kura darbinieks iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā Gulbenes novadā, Valsts policijas Autopārvadājumu uzraudzības nodaļa konstatē pārkāpumus. Izmeklēšana turpinās arī par traģiskā negadījuma apstākļiem.

Iepriekš jau ziņots, ka trešdien notikušajā ceļu satiksmes negadījumā uz Gulbenes – Smiltenes šosejas divu automašīnu sadursmē gāja bojā trīs cilvēki. Sadursmi izraisījis kāds 1967.gadā dzimis kravas automašīnas vadītājs, kurš, izbraucot no mazāk svarīga ceļa, nepalaida pa galveno ceļu braucošo Audi markas automašīnu.

Satiksmes negadījumā cieta Audi vadītāja un mašīnā esošs bērns, pārējie pasažieri – 1938. gadā dzimusi sieviete un 2004. un 2008. gadā dzimuši bērni notikuma vietā mira. Zināms, ka kravas automašīnas vadītājs braucis ar kāda Smiltenes uzņēmuma MAZ markas automašīnu, neskatoties uz to, ka

šoferim kopš 2013.gada atņemtas tiesības vadīt transportlīdzekli līdz 2017.gadam.

Ņemot vērā notikušo, Valsts policijas Autopārvadājumu uzraudzības nodaļa sadarbībā ar Valsts darba inspekcijas darbiniekiem sāka firmas saimnieciskās darbības pārbaudi, lai konstatētu, vai uzņēmums savā darbībā, organizējot un veicot pārvadājumus, ievēro normatīvo aktu prasības.

Pārbaudot iegūtos materiālus, policijas darbinieki kontroles ietvaros jau konstatējuši pārkāpumus,

kas saistīti ar transportlīdzekļa vadītāju darba un atpūtas laika datu un dokumentu uzskaites un glabāšanas noteikumiem, kā arī tahogrammu lietošanas noteikumiem, taču uzņēmuma kontrole vēl joprojām turpinās.

Jau ziņots, ka par notikušo negadījumu sākts kriminālprocess, kurā policija skaidros kā šofera, tā arī uzņēmuma atbildību notikušajā. Savukārt šoferim pagājušajā piektdienā piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu