Ticējumi tām, kuras interesē precinieki!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja vēlies apprecēties, tad noteikti izlasi šos simtiem gadu senos ticējumus un metodes, kas palīdzēs pie līgavaiņa tikt ātrāk!

- Ziemassvētku sestdienas vakarā sabaro suņus un tad laiž laukā. Ja suņi rej, tad nākamā gadā meitas apprecēsies – uz kuru pusi suņi rej, no tās puses būs precinieks.

- Kura meita grib precēties, tai Ziemassvētku rītā jāizslauka istaba, jāizber gruži ārā, uz tiem jānostājas un jāiesaucas:

«Ū, u!» Kurā pusē suns ieriesies, no tās puses nāks izredzētais.

- Ziemassvētku vakarā jaunas meitas nes malku istabā – ja pagales ir pa pāriem, tad drīz gaidāmas kāzas, ja nav pa pāriem – tad nē.

- Ziemassvētku vakarā jālej bļodā ūdens, jāiepilina divi pilieni sveču tauku un jāsamaisa. Ja pilieni saiet kopā, tad pāris apprecēsies, ja ne, tad izšķirsies.

- Ja meita redz Ziemassvētku naktī sapnī kādu puisi viņai kreklu pasniedzam, tad tas būs viņas izredzētais. Ja tāpat puisis redz meitu, tad tā būs viņa līgava.

- Svētku vakarā meitas nosēžas ar muguru pret durvīm un sviež kurpi atmuguriski durvīs. Kuras kurpes purns trāpa durvīs, tā tiks izprecēta.

- Ja Ziemassvētku naktī skatās caur kājstarpi krāsnī, tad savu nākamo izredzēto var redzēt.

- Meitas savu likteni var pareģot Ziemassvētku sestdienas vakarā, uz krāsns kruķa pie cūkas jājot un uzrunājot: «Labvakar, veco māt!» Cik reizes cūka ierukšķas, tik gadi neprecētai vēl jādzīvo.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu