Ausma Kantāne par ceptiem kartupeļiem ar pienu, skaistu dzīvi un Ziedonīti

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar 360TV īpašajā interviju ciklā 100 personības līdz Latvijas simtgadei Grēta Gorjučko sarunāsies ar aktrisi Ausmu Kantāni-Ziedoni. Kas tas bija par spēku, kas saveda viņu kopā ar talantīgo Imantu Ziedoni, kāpēc Ausma nolēma pagriezt muguru politikai un vai viņa šodien ir laimīga – par to šajā sarunā. Savukārt TVnet lasītājiem jau tagad tiek dota iespēja ielūkoties šīs stundu garās, ar spraigām emocijām piepildītās sarunas fragmentos.

Aktrise Ausma Kantāne sev raksturīgajā dzīvelīguma un enerģijas pārpilnajā runasveidā atklāj cilvēkus, kurus uzskata par saviem guru. Pirmkārt, aktrise par savu guru un skolotāju uzskata Raini, jo tieši šā latviešu dzejnieka un dramaturga daiļradē aktrise atrodot atbildes uz visiem jautājumiem. Kā otro Ausma min Hansu Selji un grāmatu Mana mūža stress. Tā esot eseja, kur viena no svarīgākajām domām vēstī, ka cilvēks radīts kā egoists, kuram jārealizē savs ego, bet tam, ko viņš rada caur savu ego, ir jāpieder sabiedrībai. Un, protams, kā trešo savu guru Ausma min Imantu Ziedoni.

Aktrise atklāj, ka Ziedonis bijis ļoti interesants un vīrišķīgs. Viņi kopā esot daudzas vietas izbraukājuši un daudz redzējuši. Ziedonis vienmēr atzinīgi esot novērtējis Ausmas kā aktrises sniegumu. Daloties atmiņās, Ausma stāsta, ka kartupeļus gan viņš esot cepis interesanti, sacepot pavisam melnus kopā ar sīpoliem un reizēm pievienojot neiedomājamas sastāvdaļas, kas nemaz neiet kopā ar ceptiem kartupeļiem. Un beigās, lai būtu mīkstāka saceptā masa, esot pielējis pienu. Bet tā bijusi skaista dzīve, gremdējoties pagātnē, saka Ausma. Viņa vienmēr esot zinājusi: ja dosies pie Ziedoņa ar jebkuru jautājumu, tad saņems atbildi. Par dzīvesbiedru aktrise vēl saka, ka viņš bijis drosmīgs un atklāti teicis, ko domā. Tagad, pēc Ausmas domām, neviens no māksliniekiem nenākot un nepasakot: «Jūs kļūdāties, mīļie draugi! Tā nevar darīt, kā jūs gribat.»

Runājot par Ausmas vārdu, viņai pašai tas liekas salds un auksts, kā rīta ausma, kad saule vēl nesilda. Aktrisei savs vārds nav īpaši tuvs un vienmēr esot licies, ka tāpēc dzīvē neejot tik viegli kā gribētos. Vārdu Ausmai izvēlējies tēvs. Studijas viešņa atklāj savu iesauku - Auķis, kuru izdomājis Ziedonis, un tā aktrisi saucot tuvākie cilvēki. Auķis viņai patīkot un liekoties mīlīgs, nedaudz sprigans un ar dzirkstelīti.

Uz kādas skatītājas jautājumu, kā izdodas savienot aktrises profesiju un politiku, Ausma saka, ka sākotnēji, kad tikusi aicināta politikā, tad nav piekritusi. Taču 2002. gadā, kad valsts neatkarība ritējusi pilnā sparā, bet licies, ka dzīve iet uz leju, tad Einars Repše dibinājis partiju un Ausma pati piedāvājusi savu kandidatūru. Kad Repšes politiķa karjera jau bijusi sagrauta, tad viņš esot teicis, ka mediji viņu iznīcinājuši. Ausma atklāj, ka tajā brīdī tieši un atklāti Repšem pateikusi, ka maldās, jo pats sevi iznīcinājis, pērkot jahtas un veidojot biznesu. Prezidents Čakste esot teicis: «Vai nu politika, vai bizness!» Šīs divas lietas nav savienojamas, tā apgalvo aktrise. Tas ir neliels ieskats stundu garajā intervijā, bet visu sarunu pilnībā būs iespēja redzēt jau šovakar.

Iegriezies 360TV un skaties sarunu ar Ausmu Kantāni 26. maijā plkst. 21.00 interviju ciklā 100 personības līdz Latvijas simtgadei!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu