Paraolimpiete Dadzīte: ratiņkrēsls nav skarbākais, kas ar mani noticis!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Izcilas sportistes, paraolimpisko spēļu zelta medaļnieces, trīskārtējās pasaules čempiones Diānas Dadzītes uzvaras tikušas sasniegtas ar īpašu mērķtiecību, kas dzimst tikai spēcīgām personībām. Kā intervijā «Kas Jauns» atklāti atzīst sportiste, nokļūšana ratiņkrēslā nebūt nav skarbākais pārdzīvojums jaunās sievietes dzīvē. Diānas acu priekšā tika nogalināta viņas māte, kas atstājis neizdzēšamas smagas atmiņas...

Intervijā izdevumā «KJ» Diāna atklāti stāsta par saviem pārdzīvojumiem un smago bērnību, kas ritējusi vēl pirms traģiskās avārijas. «Savu īsto tēvu neesmu redzējusi. Tēvs manai mātei pieprasīja taisīt abortu un, kad viņa to neizdarīja, pazuda. Vēlāk uzzināju, ka, mani gaidot, māte mēģināja ar visādām tabletēm un sazin kādiem līdzekļiem augli iznīdēt,» intervijā pr savu dzīvi «KJ» atminas Diāna.

Diāna mammu zaudēja septiņu gadu vecumā. «Viņu dzīvoklī manā acu priekšā nosita šis vīrietis, ar kuru viņa dzīvoja kopā. To visu es savām acīm redzēju... Tas notika mūsu vienistabas dzīvoklī. Viņš mammu spārdīja ar kājām un sita ar rokām tik ilgi, kamēr nosita,» traģēdiju neslēpj sportiste.

Par pārdzīvoto Diāna runā it kā atceroties to kā šodien. «Es atceros visu. Protams, maziem bērniem viss dziļi iespiežas atmiņā, bet tā, ka bērnībā redzētais traucētu mani tagad ikdienā, tā nav. [...]

Agrāk meklēju iemeslus un gribēju atrast atbildes, kāpēc tas viss noticis ar mani, bet radu spēku mēģināt dzīvot tālāk,

visu slikto atstājot pagātnē. Paldies Dievam, ka man bija māsa, kura mani paņēma aizbildniecībā. Savukārt civilvīram par mātes nosišanu piesprieda tikai septiņu gadu cietumsodu, bet pēdējā ieslodzījuma gadā viņš cietumā nomira. Dieviņš nav mazais bērns,» ar nopūtu intervijā «KJ» teic Diāna Dadzīte.

Emocionālo interviju pilnībā lasi šīs nedēļas izdevumā «Kas Jauns»!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu