Vīrieši par seksu domā 19 reizes dienā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/danielboo

Vīrieši par seksu iedomājas 19 reizes dienā, kas ir aptuveni 8000 reižu mazāk, nekā iepriekš uzskatīts, noskaidrojuši amerikāņu zinātnieki.

Par ēšanu vīrieši domā gandrīz tikpat daudz, cik par seksu, - 18 reizes dienā, kam cieši seko gulēšana, par ko vīrieši iedomājas 11 reizes dienā, vēsta "Daily Telegraph".

Ohaio štata universitātes pētnieku atklājums sagrauj seno stereotipu, ka

vīrieši nomoda laikā par seksu iedomājas reizi septiņās sekundēs,

kas nozīmē līdz 8000 reižu 16 stundu dienā.

Tomēr pētījuma rezultāti liecina, ka vīrieši par seksu domā vidēji divreiz biežāk nekā sievietes, kas sevi ar šādām domām izklaidē desmit reizes dienā.

Sievietes arī mazāk domā par ēdienu un miegu - attiecīgi 15 un 8,5 reizes dienā.

Agrāko pētījumu sensacionālie rezultāti skaidrojami ar faktu, ka tajos brīvprātīgie paši minējuši, cik bieži viņi domā par seksu, nevis viņiem uzdots reāli saskaitīt attiecīgās domas.

Ohaio universitātes pētnieku komanda pētījumā iesaistīja 160 sievietes un 120 vīriešus vecumā no 18 līdz 25 gadiem. No grupas nejauši tika izraudzīti 59 cilvēki, kuriem uzdots skaitīt līdzi, cik bieži viņi iedomājas par ēdienu, 61 personai uzdots saskaitīt domas par gulēšanu un 163 personām par seksu. Eksperimenta dalībniekiem arī likts prognozēt, cik reizes dienā viņi iedomājas par attiecīgajām tēmām.

Pētījuma rezultāti liecina, ka vīriešiem domas par seksu prātā ienāk no vienas līdz 388 reizēm dienā, kas vidēji veido 18 reizes dienā, savukārt sievietes par seksu iedomājas no vienas līdz 140 reizēm dienā - vidēji desmit reizes dienā.

Pētījuma autori norāda, ka arī sieviešu rezultāts neatbilst izplatītiem stereotipiem, ka sievietes par seksu īpaši nedomā.

Žurnālā "Journal of Sex Research" publicētie rezultāti parāda, ka eksperimenta dalībnieku prognozes par viņu domām krietni vien pārsniedza reālo skaitu.

"Tas, cik bieži kāds iedomājas par seksu, ir saistīts ar dažādiem faktoriem, ne tikai ar personas bioloģisko dzimumu. Pārsteidzoši, cik vieglprātīgi cilvēki mētājas ar šo viltus statistiku, ka vīrieši par seksu domā teju nepārtraukti un daudz biežāk nekā sievietes," norāda pētījuma autore profesore Terija Fišere.

"Kad vīrietis dzird tādus paziņojumus, viņš var padomāt, ka ar viņu kaut kas nav kārtībā, jo viņš tik daudz laika nevelta prātošanai par seksualitāti, savukārt sievietei, kas domām par seksu velta vairāk laika, var likties, ka kaut kas nav kārtībā ar viņu," skaidroja Fišere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu