Daži fakti par aseksualitāti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Aseksualitāte ir pilnīgs seksuālas vilkmes trūkums. Kaut arī šī parādība ir maz pētīta, pētnieki uzskata, ka tā varētu būt tikpat izplatīta kā, piemēram, homoseksualitāte.

Aseksualitāte nav izvēles jautājums. Atšķirībā no tiem cilvēkiem, kas paši izvēlas atturēties no seksa.

Aseksualitāte, tāpat kā heteroseksualitāte vai homoseksualitāte, ir orientācija.

Aseksualitāte nenozīmē, ka cilvēks nenodarbojas ar masturbāciju, tā nozīmē tikai to, ka šāds cilvēks nevēlas nodarboties ar seksu kopā ar citu cilvēku.

Aseksualitāte arī nenozīmē, ka šādi cilvēki neiemīlas.

Tie vienkārši nejūt nepieciešamību izteikt savas jūtas seksā.

Kad slavenais seksologs Alfrēds Kinslijs veidoja savu seksualitātes skalu, kurā 0 nozīmē pilnīgu heteroseksualitāti, bet 6 pilnīgu seksualitāti, viņš tajā ievietoja arī sadaļu X, kas apzīmēja cilvēkus bez seksuāliem sakariem.

Deviņdesmitajos gados veikta aptauja parādīja, ka aptuveni

viens procents aptaujāto nekad nav izjutuši vēlmi pēc seksa.

Aseksualitāte nav saistīta ar vēlmi radīt, neradīt bērnus. Daudz aseksuālu cilvēku stājas seksuālās attiecībās tieši tāpēc, lai radītu bērnus.

Eksistē populārs uzskats, ka aseksualitāte ir seksuāla novirze. Tomēr, kaut arī daži šādi gadījumi, iespējams, ir saistīti ar kaut kādām novirzēm no normas, kopumā mūsdienu medicīna atzīst, ka aseksualitāte nav patoloģija un ka tā nekaitē psihiskajai vai fiziskajai veselībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu