«Samsung» iegādājas ASV luksusa sadzīves tehnikas ražotāju «Dacor»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija «Samsung Electronics» ceturtdien paziņoja, ka ir iegādājusies ASV luksusa sadzīves tehnikas ražotāju «Dacor», cenšoties piedāvāt pilnu luksusa, ar internetu savienotu sadzīves tehnikas sortimentu.

Kalifornijā bāzētā kompānija ir jaunākais Dienvikorejas elektronikas ražotāja pirkums. Pēdējos gados «Samsung» ir pārņēmis vairākas tehnoloģiju kompānijas, tostarp 2014.gadā tas pārņēma ASV mājokļa automatizācijas iesācējuzņēmumu «SmartThings».

«Samsung» paziņojumā nav atklāta «Dacor» iegādes darījuma summa.

«Dacor» produktu klāstā ir plīts virsmas, cepeškrāsnis, plītis un ledusskapji.

Savukārt «Samsung» ir pasaules līderis viedtālruņu tirgū, bet vienlaikus arī atrodas pirmajās pozīcijās sadzīves tehnikas ražošanā, pircējiem piedāvājot ledusskapjus, veļas mazgājamās mašīnas, gaisa kondicionierus un citus tehnikas veidus.

Pēdējā laikā «Samsung» ir iegādājies vairākas kompānijas ASV, tostarp mākoņdatošanas iesācējuzņēmumu «Joyent», kuru tas pārņēma jūnijā.

Kompānija cenšas atrast veidus peļņas kāpināšanai laikā, kad izaugsme kompānijai nozīmīgajā viedtālruņu tirgū pasaulē turpina palēnināties.

«Samsung» ir laidis tirgū vairākas bezvadu vai ar internetu savienojamas sadzīves tehnikas preces, cenšoties iekarot tā dēvētā lietu interneta tirgu, kurā sadzīves tehnika un elektroniskās ierīces visas ir savstarpēji savienotas.

Pu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu