Koalīcijas partneri nekomentēs iespējamos ekonomikas ministra amata kandidātus līdz oficiālam «Vienotības» lēmumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Valdošās koalīcijas partneri nekomentēs iespējamos ekonomikas ministra amata kandidātus līdz oficiālam «Vienotības» lēmumam.

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzitnars aģentūrai LETA sacīja, ka pagaidām nevar komentēt iespējamo politiķa Viļņa Kirša (V) kandidatūru vai kādas citas, jo «Vienotība» savu kandidātu vēl oficiāli nav izvirzījusi.

Arī Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pauda līdzīgu nostāju, sīkākus komentārus par Ķirša iespējamu kandidēšanu uz ekonomikas ministra amatu nesniedzot.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien teica, ka joprojām nav atmetis cerību, ka «Vienotība» vienosies par citu frakcijas vadītāju un pašreizējais ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) turpinās darbu valdībā.

Premjers arī apstiprināja, ka ticies ar Ķirsi, un viņam radās iespaids, ka Ķirsis piekristu uzņemties ministra pienākumus, ja saņems šādu piedāvājumu. «Nenoliedzami apņemšanās no viņa puses ir,» teica valdības vadītājs.

Kā liecina pētījumu kompānijas «BergResearch» veiktā aptauja, Ķirsis ir atpazīstamākais no iepriekš neoficiāli minētiem potenciāliem ekonomikas ministra amata kandidātiem. Iepriekš tika pieļauts, ka uz šo amatu varētu kandidēt Ķirsis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V) un Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka. Aptaujas dati liecina, ka 51,59% respondentu nepazīst šos politiķus, savukārt no tiem, kas viņus zina, visbiežāk ir informēti par Ķirsi - 46,8%.

Kā ziņots, «Vienotība» plāno pēc divām nedēļām lemt par ekonomikas ministra amata kandidātu, un šī politiskā spēka pārstāvji pagaidām atturas komentēt iespējamās kandidatūras.

Tikmēr neoficiālās sarunās politiķi kā iespējamo kandidātu uz šo amatu minēja Rīgas domes deputātu Ķirsi. Daļa «Vienotības» politiķu uzskata, ka šāda tikšanās nenozīmējot, ka Ķirsis tiks virzīts ekonomikas ministra amatam.

«Vienotības» priekšsēdētājs Ašeradens plāno atstāt ekonomikas ministra amatu, lai vadītu «Vienotības» Saeimas frakciju un strādātu parlamentā. Pašlaik «Vienotības» Saeimas frakciju vada Solvita Āboltiņa, kura plāno atstāt šo amatu un nolikt deputātes mandātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu