Lai iegūtu atbalstu sociālajai uzņēmējdarbībai, LM iesniegti 70 iesniegumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Labklājības ministrijā (LM) dalībai pasākumā «Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai « no 8.jūnija līdz 13.novembra izskatīšanai iesniegti 70 iesniegumi, informēja ministrijas Darba tirgus politikas departamenta Eiropas sociālā fonda projekta «Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai» vecākā eksperte Alite Grobiņa.

Viņa norādīja, ka no kopējiem iesniegumiem 33 saņemti no sabiedrībām ar ierobežotu atbildību, 31 iesniegums saņemts no biedrībām, bet seši iesniegumi saņemti no nodibinājumiem.

Pēc Grobiņas paustā, komersanti, biedrības un nodibinājumi, kuri atzīti par pasākuma dalībniekiem un reģistrēti ministrijas Pasākuma dalībnieku reģistrā, var pieteikties attīstības finanšu institūcijā «Altum» finansiālam atbalstam. «Lai saņemtu finanšu atbalstu, pasākuma dalībniekiem jāiesniedz «Altum» biznesa plāns. Finanšu atbalsts var tikt piešķirts dzīvotspējīgu un ekonomiski pamatotu biznesa projektu īstenošanai uzņēmuma darbības sākumposmā vai paplašinot šos uzņēmumus un to piešķir ilgtermiņa materiāliem un nemateriāliem ieguldījumiem, apgrozāmajiem līdzekļiem, apmācību un konsultāciju izdevumiem, kā arī nodarbināto atlīdzības izmaksām,» skaidroja LM pārstāve.

Viņa norādīja, ka vienam biznesa projektam maksimāli pieļaujamais finanšu atbalsta apmērs pasākuma ietvaros ir 200 000 eiro, bet minimālais - 5000 eiro.

Finanšu atbalsta apmērs ir sadalīts vairākos sliekšņos, atbilstoši to darbības pieredzei un saimnieciskās darbības apmēriem. Pasākuma dalībniekam, kurš reģistrēts uzņēmumu reģistrā mazāk nekā gadu, kāds ir 41% pasākuma dalībnieku, maksimālais finanšu atbalsta apmērs ir 20 000 eiro. Savukārt pasākuma dalībniekam, kura darbības laiks no reģistrācijas uzņēmumu reģistrā ir ilgāks par gadu, bet mazāks par trim gadiem, maksimālais finanšu atbalsta apmērs ir 50 000 eiro.

Patlaban «Altum» iesniegti pieci biznesa plāni un patlaban aktīvā izvērtēšanas procesā ir trīs biznesa plāni. Pašiem pirmajiem klientiem biznesa plānos aprēķinātās summas ir plašā amplitūdā, sākot no minimāli iespējamiem 20 000 eiro un līdz pat maksimāli iespējamiem 200 000 eiro. Aktīvajā izskatīšanā esošajos biznesa plānos vajadzību spektrs arī ir plašs - sākot no darba algām, apgrozāmiem līdzekļiem, piemēram, mēbeles, biroja tehnika, IT risinājumi, apmācības, mārketinga izmaksas un beidzot ar iekārtām.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Svarīgākais
    Uz augšu