RTU Absolventu asociācija norobežojas no Feldmaņa iespējamās saistības ar ES naudas apguvi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Absolventu asociācija norobežojas no Andra Feldmaņa iespējamās saistības ar Eiropas Savienības (ES) naudas apguvi, paziņoja RTU Absolventu asociācijas izpilddirektore Anita Straujuma.

Kā teikts organizācijas paziņojumā,

RTU Absolventu asociācija nenodarbojas ar ES finansējuma apguvi,

tāpēc norobežojas no LNT 15.oktobrī izskanējušās informācijas par asociācijas valdes locekļa Feldmaņa iespējamo saistību ar ES fondu sadales varbūtējām shēmām.

Izteiktie apgalvojumi attiecināmi vienīgi uz Feldmaņa profesionālo darbību, ne aktivitātēm asociācijā, uzsver asociācija.

RTU Absolventu asociācijas valde ir lūgusi Feldmanim paskaidrojumu par medijos izskanējušo informāciju, pēc tā saņemšanas izvērtēs Feldmaņa rīcību un atbilstoši organizācijas statūtiem lems par viņa turpmāko darbību asociācijā.

Valdes locekļu dalība asociācijā ir brīvprātīga, un līdz šim asociācijas rīcībā nav bijis informācijas par valdes locekļu darbībām, kas ir pretrunā ar organizācijas pārstāvētajām vērtībām. RTU Absolventu asociācija ir sabiedriska organizācija, kas RTU paspārnē tika izveidota 2012.gadā, lai vienotu dažādu paaudžu RTU absolventus, nodrošinot viņu saikni ar RTU arī pēc universitātes absolvēšanas.

Kā iepriekš vēstīja telekanāls LNT,

restorānu «Wok to Walk» vadītāja Linda Liepiņa pieļauj, ka Feldmanis ir iesaistīts nelikumīgās ES fondu sadales shēmās.

Feldmanis Liepiņai esot piedāvājis realizēt ES projektu jaunu darbinieku piesaistei. Par summu neesot runāts, bet Feldmanis esot teicis, ka

uzņēmējai nekas nebūs jādara un nauda būs. No šīs naudas uzņēmēja saņemtu 30%, un ar šo summu viņa varētu darīt, ko vēlas.

«Jā, šos projektus kontrolē, būs diena, kad nāks pārbaude un pārbaudīs, vai šie darbinieki, kas piesaistīti, vai viņi atrodas restorānā. Mēs tev piezvanīsim un šos cilvēkus atvedīsim pie tevis,» sarunu atstāstīja Liepiņa.

Uzņēmēja esot bijusi gatava saņemt palīdzību ES fondu apguvē, taču, uzzinot par nelikumībām, darījumu noraidījusi. Viņasprāt, šādās shēmās iesaistīti arī politiķi un ierēdņi. «Uzdevu vienu jautājumu: Andri - 70%! Par ko?

Es esmu dzirdējusi 15-20% «otkats», bet 70% - tas taču ir vājprāts, uz kurieni mēs ejam?»

stāstīja Liepiņa. Feldmanis esot teicis, ka pilnīgi piekrīt, ka tas ir vājprāts, bet politiķi gribot «rīt» vairāk un vairāk.

Liepiņai bijusi arī telefonsaruna ar Centrālās finanšu un līgumu aģentūras pārstāvi, no kuras viņa nopratusi, ka

šādu shēmu iespējamā eksistence amatpersonai neesot jaunums.

Šī aģentūra nodarbojas ar ES fondu līdzfinansēto projektu īstenošanu un administrēšanu.

Feldmanis sava vārda minēšanu sauc par apmelošanu un sola vērsties tiesā.

"No cilvēka ar atkarību no alkohola es vairs nebrīnos ne par kādiem apgalvojumiem. Ja kaut kas tāds izskanēs ēterā, es vienkārši būšu spiests sūdzēt viņu tiesā par izdomājumu izplatīšanu vai par nomelnošanu," teica Feldmanis, "mēs laikam esam runājuši par kaut kādiem Eiropas projektiem un ka tur ir 70% līdzfinansējums un 30% jāmaksā pašam uzņēmējam. Jā, to gan es zinu, bet ka palīdzēt apgūt… murgs.»

Liepiņa apgalvo, ka pēdējās dienās viņai tiekot sekots un uz viņu tiekot izdarīts spiediens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu