Pacients: Ar mani varēja notikt līdzīgi kā ar Lavrinoviču (128)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais P.Stradiņa slimnīcas pacients Gatis, uzzinot par atrastajām fotogrāfa Valda Lavrinoviča mirstīgajām atliekām šīs slimnīcas teritorijā, pieļauj, ka ar viņu varēja notikt kas līdzīgs. Arī viņš uzņemšanas nodaļā bija nonācis ar galvas traumu un vakarā viens palaists mājās. Tikai pateicoties draudzenes operativitātei, viņš dzīvesvietā nokļuvis veiksmīgi, bet ceļu līdz tai neatminas, tā šovakar vēstīja LNT raidījums «Tautas balss».

Ārsti atzīst par rīcībspējīgu

Tikai laimīgu apstākļu sakritības dēļ nenotika tas, kas Valda Lavrinoviča gadījumā, tā uzskata Gatis. «Skatoties raidījumu par Lavrinoviču, tie ārstu izteikumi bija, ka viņš bija rīcībspējīgs. Acīmredzot tad arī es biju rīcībspējīgs. Tā kā neko neatceros un bija tā, ka ik pēc piecām minūtēm visu aizmirstu, tad kāds es rīcībspējīgs?! Ietu pa ielu un pēc piecām minūtēm neatcerētos, kāpēc es te vispār esmu,» stāsta Gatis par savu gadījumu.

Gatis bija guvis galvas traumu, spēlējot volejbolu. Draugi ievērojuši, ka viņa uzvedība kļuvusi dīvaina un kaut kas nav īsti labi, tāpēc izsaukuši ātro medicīnisko palīdzību. Tā aizvedusi Gati uz P.Stradiņa slimnīcu. «Aizbraucām uz Stradiņu slimnīcu, bet no tās izmeklēšanas pats es neko neatceros. Draudzene bija informēta par visām lietām, kas tur notika,» viņš stāsta.

Draudzene nemitīgi zvana uz slimnīcu

Mediķi gripas karantīnas dēļ neesot ļāvuši draudzenei braukt pie cietušā Gata. Tādēļ viņa ik pa laikam zvanījusi ārstiem uz slimnīcu un skaidrojusi, kas notiek ar draugu. «Tur kādas divas stundas pagāja, un draudzene saprata, ka labāk ir zvanīt biežāk, jo man mobilais telefons bija izlādējies. Pēc tām divām stundām viņa zvanīja uz uzņemšanu, kur pateica, ka es esmu izrakstīts,» situāciju atstāsta Gatis.

Draudzenei neesot licies loģiski tas, ka Gatis palaists mājās, jo, viņasprāt, viņš uzvedies neadekvāti, jo neko neesot sapratis. «Es pat ceļu uz mājām nevarētu atrast. Tad viņa fonā bija dzirdējusi, kad es prasīju māsiņām, ko lai daru. Māsiņas man atbildējušas: brauc mājās, tev ir smadzeņu satricinājums, desmit dienas gultas režīms. Lavrinoviča gadījumā principā tas pats. Viņš tika izrakstīts, bet, paldies dievam, mana draudzene operatīvi reaģēja un atbrauca man pakaļ,» norāda bijušais pacients.

Kāpēc nezvanīja tuviniekiem?

No brauciena uz mājām Gatis atminas tikai dažus fragmentus, proti, kā iekāpis mašīnā un pēc tam atradies jau gultā. Gatis uzskata, ka ar šādiem atmiņas zudumiem nonākot uz ielas nakts vidū, sekas varējušas būt neprognozējamas. «Ja jau viņi gribēja mani laist mājās, jo nebija vietas slimnīcā, tad varēja sazināties ar maniem tuviniekiem, lai atbrauc man pakaļ, jo divos naktī cilvēkam bez telefona iet...» nesaprašanā ir Gatis.

Mājās viņš slimības gultā nogulējis nedēļu. Gribējis sūdzēties Veselības inspekcijai, bet tikai laika trūkuma dēļ to neesot izdarījis, vēstīja «Tautas balss».

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (128)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu