Diennaktī no augstuma nolec trīs cilvēki (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vienas diennakts laikā mediķi Rīgā steigušies palīgā trim cilvēkiem, kuri nokrituši vai nolēkuši no pamatīga augstuma. Tikai vienu no viņiem ir izdevies glābt.

Par to, cik ļoti pēdējā laikā pieaudzis to cilvēku skaits, kuri nolec vai nokrīt no liela augstuma, ir pārsteigti arī mediķi. Vienas dienas laikā trīs šādi gadījumi!

Sastrīdas ar sievu un nolec no balkona

Viens no tiem, tā saukto sociālo māju kvartālā Pļavniekos, vēlā pēcpusdienā sapulcējis prāvu baru interesentu. Cietušais gulējis zālē pie ēkas. Kritiena augstums – pieci stāvi. Neviens no kaimiņiem nezina, kāpēc nelaime notikusi. Stāsts ir traģisks. Pie mājas iedzīvotāja ieradies ciemiņš, var teikt – labs paziņa. Jau atnācis vērā ņemamā alkohola reibumā, taču turpinājis dzert. Pārdzīvojis par strīdu ar sievu.
«Biju tajā brīdī virtuvē, skatos, ka viņš pamodies. Teica – es līdz rītam guļu un braukšu! Domāju – labi!

Taču pēc desmit minūtēm viņš lec augšā un skrien uz balkona.

Es saku – stāvi! Nepaguvu pat pieskriet. Viņš salauza balkona durvis un nolēca,» stāsta traģisko atgadījumu vīrieša paziņa.
Kaut kas gan pirms pēkšņā lēciena esot noticis – vīrietis saņēmis dīvainu telefona zvanu. Viņa paziņa pieļauj, ka cietušajam varētu būt nesaskaņas ar likumu: «Kāds viņam piezvanīja. Viņš izmainījās uzreiz. Viņš tikai klusējot uzklausīja, ne vārda nepateica. Prasīju, kas noticis, viņš – nekas. Un viss...»
Mēs nezinām, kādas sliktas ziņas vīrietis saņēma, taču skaidrs, ka kritiens bija pamatīgs. Viņš izdzīvoja, taču par gūto traumu smagumu liecina kaut vai šausminošais fakts, ka

zemē vēl atrodami viņa lauzto kāju kaulu fragmenti.

Šādi periodi novērojami regulāri

Savukārt Ķengaragā kādas 19 gadus jaunas meitenes kritiens no augstuma beidzies letāli. «Sieva atgriezās mājās, teica – guļ, apsegta jau ar melnu maisu. Policija bija. Tas arī viss,» atceras kāds mājas iedzīvotājs.
Arī uz šīs nelaimes vietu ieradušies mediķi, taču vairs neko nav spējuši līdzēt. Vieta, kur meitene nokritusi, kā arī kritiena augstums diemžēl noteicis rezultātu.

Tikpat bēdīgi beidzies arī kāda 50 gadus veca vīrieša kritiens no piektā stāva citviet Rīgā.

Kāds ir iemesls šādam pēkšņam tādu negadījumu skaita pieaugumam, mediķiem nav ne jausmas. Taču šādi periodi novērojami regulāri.
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu