Šmits: lai gan Stradiņos būvdarbi apturēti, termiņi tiks ievēroti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan pašlaik Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas būvniecības vienas kārtas darbi ir apturēti, tomēr kopumā būvniecības termiņi tiks ievēroti, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» uzsvēra Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits.

Pašlaik Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvdarbi ir apturēti, notiek ekspertīze. Problēmas parādījās pērnā gada beigās, un būvvalde darbus apturēja 16.februārī.

Šmits uzsvēra, ka uz šo projektu vajadzētu skatīties kā uz visas slimnīcas būvniecību. Šī kārta ir tikai viena daļa, kopumā darbi rit uz priekšu.

«No šāda viedokļa es teiktu, ka darbs rit atbilstoši,» vērtējot, vai šī kavēšanās neietekmēs Eiropas fondu līdzfinansējumu, kas ir 24 miljoni eiro, sacīja Šmits.

Ja raugās uz visu slimnīcu kopumā, ir optimisms, jo īpaši raugoties, kā bija pirms kāda laika.

«Iespējams, tie termiņi, kas attiecas uz šo vienu kārtu, visticamāk, būs nobīdīti,» viņš atzina, bet, skatoties kopumā, termiņi tiks ievēroti.

Slimnīcai nepieciešama pacientu pārvietošanās atkarībā no ļoti daudziem faktoriem un ideālā gadījumā - vienā ēkā vai pa apakšzemi savienotām ēkām. Pašreizējais Stradiņa slimnīcas izvietojums ir ļoti liels izaicinājums, paskaidroja Šmits.

Viņš arī informēja, ka Stradiņa slimnīcas dzemdību nodaļā darbi ir sākušies un oktobrī atbilstoši projektam jāatklāj atjaunotā dzemdību nodaļa.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs arī norādīja, ka slimnīcai jābūt ilgtermiņa attiecībām ar Rīgas Stradiņa universitāti. Tas notiek uz īstermiņa līgumu bāzes, un slimnīca vēlas turpināt pilnveidot slimnīcu kā pētniecības bāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu