Kukuļņemšanā aizdomās turētais Aļeksejenko atgriezīsies darbā Rīgas domē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kukuļņemšanā aizdomās turētais Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko tuvāko nedēļu laikā - novembra beigās vai decembra sākumā - atgriezīsies darbā Rīgas domē, sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Ušakovs jau ir saņēmis Aļeksejenko iesniegumu.

Patlaban Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumu izpildītāja ir Maira Megne. Pēc Aļeksejenko atgriešanās amatā Megne varētu atgriezties kādā no iepriekš pašvaldībā ieņemtajiem amatiem, iespējams, departamenta Apsaimniekošanas pārvaldes priekšnieces amatā, sacīja Ušakovs.

Kā ziņots, kukuļņemšanā aizdomās turētais Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Aļeksejenko drīzumā atgriezīsies amatā, jo atcelti viņam piemērotie piespiedu līdzekļi, vēstīja laikraksts «Diena».

Vairāk nekā divus gadus Mājokļu un vides departamenta direktora vietā strādāja pienākumu izpildītājas, jo 2013.gada 1.jūlijā toreizējais direktors Aļeksejenko tika atstādināts no pienākumu pildīšanas. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemēroja viņam aizdomās turamā statusu saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu. Tolaik izskanēja, ka Aļeksejenko turēts aizdomās par to, ka, iespējams, pieprasījis kukuli 100 000 eiro apmērā par Rīgas domei piederoša īpašuma izīrēšanu.

KNAB pārstāve Laura Dūša apliecinājusi: «Pirmstiesas izmeklēšana turpinās, taču attiecībā uz minēto personu piespiedu procesuālie līdzekļi ir atcelti.»

Laikā, kad viņš nevarēja ieņemt amatu departamentā, Aļeksejenko bija SIA «Getliņi Eko» valdes loceklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu