Valsts policija aizturējusi personu grupu par 2,5 tonnu alkohola nelegālu pārvadāšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kadrs no Valsts policijas video

6.maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa, Rīgas reģiona Kriminālpolicija un Valsts policijas Galvenā Kriminālpolicijas pārvalde kopīgas sadarbības un izmeklēšanas rezultātā aizturēja trīs personu grupu par 2,5 tonnu alkohola nelikumīgu pārvadāšanu.

Policija informē, ka tika saņemta operatīvā informācija, ka personu grupa 6.maijā no Latgales veiks alkoholisko dzērienu nelikumīgu pārvešanu uz Rīgas reģionu. Reaģējot uz iegūto informāciju, tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā.

Izmeklēšanas laikā Siguldas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti kopā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpoliciju un Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldi kopīgi izstrādāja aizturēšanas operāciju, kuras laikā ceļā no Daugavpils uz Rīgas reģionu pārtvēra trīs automašīnas - vienu vieglo automašīnu un divus busiņus, kuros kopā tika pārvesti nedaudz vairāk kā divarpus tūkstoši litrīgu degvīna «Pšeņičnaja» pudeļu bez akcīzes uzlīmēm. Turpmākās izmeklēšanas gaitā tiks skaidrots, kur un kādā veidā šo alkoholu bija plānots realizēt.

Kopumā operācijas laikā tika aizturētas trīs personas. Noziedzīgās grupas organizators bija 1971. gadā dzimis vīrietis, kas jau piecas reizes tiesāts, tostarp par smagiem noziegumiem. Turklāt aizturēšanas brīdī pie vīrieša tika atrasti arī viltoti dokumenti, kā arī kratīšanas laikā vīrieša mājās atrasti 900 litri nelegālas degvielas. Abu busiņu vadītāji bija 1972. gadā dzimuši vīrieši, kas arī jau iepriekš tiesāti. Policija tiesā noziegumā iesaistītajiem pieprasīja piemērot drošības līdzekli apcietinājumu, tomēr tiesa to atteica, tādēļ vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Foto: Kadrs no Valsts policijas video

Rīgas reģiona Siguldas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Gints Ginters stāsta: «Mūsu rīcībā bija informācija par noteiktu skaitu automašīnu, kas dosies ceļā ar nelegālo kravu. Pirmajā aizturēšanas posmā mums izdevās notvert gan grupas organizatoru, gan vienu no šoferiem, kas busiņā pārveda lielu daļu no kopējās kravas. Tā kā mēs zinājām, ka alkohola pārvešanai bija paredzēti divi busi, tad pēc pirmās aizturēšanas gaidījām, kad mūsu ceļi krustosies arī ar otru busiņu. Un, lai gan, ieraugot mūsu ekipāžu uz ceļa, otrā busiņa vadītājs centās bēgt, arī viņu mums izdevās panākt un apturēt, tādējādi veiksmīgi īstenojot sākto operāciju.»

Foto: Kadrs no Valsts policijas video

Tā kā izmeklēšanas laikā kļuva zināms, ka aizturētās personas izbraukušas no kādas Daugavpilī esošas firmas teritorijas, tad arī tur tika veikta kratīšana. Firmas telpās atrastas tādas pašas tukšas pudeles, kādas tika konfiscētas aizturētajiem, to vāciņi, kā arī rullis ar degvīna «Pšeņičnaja» etiķetēm. Kratīšanā piedalījās arī Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki, kuri turpina pārbaudi attiecībā uz firmas teritorijā atrasto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu