VP: Vecāka gadu gājuma cilvēki ir tie, kas nelieto atstarotājus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā ikkatru gadu, straujiem soļiem pienācis laiks, kad ārā arvien ātrāk satumst. Lai gan policija, gan citi drošības dienesti jau vairākkārt brīdinājuši, ka tumsā obligāti nepieciešami atstarotāji, ir cilvēki, kuriem šis aicinājums šķiet maznozīmīgs.

Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis sarunā ar TVNET informē: «Šogad melnajā statistikā patlaban novērojams cietušo un bojā gājušo skaita samazinājums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu statistiku. Gan policijas, gan citu iesaistīto institūciju darbs - preventīvās, izglītojošās akcijas - ir devis rezultātu.» Tāpat arī VP informē: lai arī visvairāk par ceļu satiksmes drošību tiek informēti bērni, lielākā riska grupa ir viņu vecvecāki: «Paradokss ir, ka tie mazākie, jaunākie satiksmes dalībnieki ir apzinīgi, savukārt biežāk ceļu satiksmes drošības noteikumus neievēro vecāka gadu gājuma cilvēki.»

TVNET aptaujātie kājāmgājēji Rīgā līdz ar citu pilsētu iedzīvotājiem ADB «Gjensidige» īstenotās sociālās kampaņas ietvaros tika mudināti nēsāt atstarotājus. Sociālā kampaņa, kuras laikā uz atstarotāju lietošanu tiek mudināti gan skolēni, gan arī pieaugušie, norisinājās tradicionāli jau trešo gadu. Tās laikā iedzīvotājiem visā Latvijā lūdza pievērst pastiprinātu uzmanību drošībai uz ielas diennakts tumšajā laikā, dāvājot tiem atstarotājus.

Atgādinām - atstarotāji jānēsā ne tikai tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām, bet arī apdzīvotās vietās. Slikti apgaismotās vietās gājējiem un velosipēdistiem ir jālieto atstarojošs apģērbs, vislabāk - atstarojošā veste.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu