Šis gads nav izņēmums – šoferi pēc pirmā sniega joņo mainīt auto riepas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Autoservisiem šobrīd ir ļoti noslogots darba periods, jo šoferi steidz mainīt automašīnas riepas. Lai arī spēkratiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām no 1. decembra, eksperti rekomendē veikt riepu maiņu savlaicīgi, tomēr katru gadu notiek viens un tas pats – kā uzsnidzis pirmais sniegs, tā šoferi steigā meklē servisu, kurā sagatavot savu automašīnu ziemas sezonai.

Autoservisa «Melga Plus» pārstāvis Kaspars Lācis stāsta, ka pārsteigumu šogad nav – lai arī vairums autovadītāju teorētiski apzinās, ka ziemas riepu nomaiņa jāveic jau tad, kad gaisa temperatūra pazeminājusies līdz aptuveni pieciem grādiem un kad sāk jau birt lapas, taču katru gadu notiek viens un tas pats. Tuvāko divu nedēļu laikā grafiks ir aizņemts, un veikt riepu nomaiņu bez iepriekšēja pieraksta ir gandrīz neiespējami.

Tipiskākā kļūda, ko mēdz pieļaut autovadītāji, izvēloties jaunas ziemas riepas, ir to iegāde bez speciālista klātbūtnes un rekomendācijām, tāpēc servisa pārstāvis atgādina, ka piedāvājuma klāsts ir gana plašs, līdz ar to arī svarīgi izvēlēties riepas atbilstoši braukšanas stilam, apstākļiem un pašai automašīnai.

Runājot par to, vai dārgākas ziemas riepas būs arī labākas, kvalitatīvākas un ilgāk kalpos, Kaspars Lācis uzsver saistību starp cenu un drošību - jo dārgākas riepas, jo tās būs drošākas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu