Policija mobilo telefonu lietotājus pie stūres ķers ar netrafarētu auto

Oskars Rekšņa
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šogad nepilnos trīs mēnešos Valsts policija noformējusi jau 689 administratīvā pārkāpuma protokolus par tālruņa lietošanu, vadot spēkratu. Pērn šajā pašā laika posmā situācija līdzīga – 743 pārkāpēji. Savukārt pagājušajā gadā policijas darbinieki par šādu pārkāpumu kopumā noformējuši 3390 protokolus. Policija informē, ka viņiem ir speciāli aprīkota netrafarētā automašīna šādu cilvēku pieķeršanai.

Statistika liecina, ka mobilā telefona lietošana pie stūres joprojām ir aktuāla problēma - aizvien liela daļa šoferu, vadot savu spēkratu, noteikumus naski pārkāpj, norāda Valsts policija.

Lai arī telefona zvani, īsziņu rakstīšana, jaunumu pārbaudīšana sociālajos tīklos ir šķietami ikdienišķas un nekaitīgas darbības, tomēr, piedaloties ceļu satiksmē, tās var būt liktenīgas, jo novērš uzmanību no ceļa. Tāpēc savas viedierīces atstāj tiem brīvbrīžiem, kad nepiedalies ceļu satiksmē.

Lai mazinātu šo problēmu, Valsts policija šobrīd testa režīmā ir aprīkojusi vienu netrafarēto automašīnu ar foto un video kamerām, kas satiksmes plūsmā varēs fiksēt gan šofera rīcību pie stūres, gan nolasīt transportlīdzekļa reģistrācijas numura zīmi.

Šis ir trešais video sērijā «Brauc ar pilnpiedziņas saprātu». Tas ir tapis sadarbībā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroju un ir veltīts ceļu satiksmes drošības uzlabošanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu