Dodies aplūkot vasaras puķu karalienes - rozes!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Dabas muzejā no 2018. gada 4. līdz 7. jūlijam norisināsies izstāde «Rožu dārzs 2018».

Savvaļā ir sastopamas vairāk nekā 400 rožu ģints sugas (18 aug arī Latvijā), no tām selekcionāri izveidojuši neskaitāmas rožu šķirnes, kas priecē pat visprasīgākos dārzu īpašniekus. Jūlija sākumā Dabas muzejā varēs aplūkot gan latviešu selekcionāres Dzidras Riekstas veidotās, gan vairāk nekā 100 citas, tieši Latvijas apstākļiem piemērotas rožu šķirnes. Kā ierasts,

būs apskatāmas dažādas angļu rozes, parka rozes, krūmrozes, tējhibrīdrozes, vīteņrozes, floribundrozes, miniatūrrozes, kā arī klājeniskās rozes.

Rožu ziedu popularitāte cilvēku ikdienā un svētkos, literatūrā un mākslā nav jāpierāda. Savā daudzveidībā tās ir nepārspējamas, tāpēc dārzam un raksturam atbilstošu šķirni izvēlēties nereti ir ļoti grūti. Lai neapjuktu un atrastu sev tīkamāko un audzēšanas apstākļiem atbilstošāko, izstādes laikā stādaudzētavas «Latroze» dārzkopji, kuri ar rožuaudzēšanu nodarbojas jau vairāk nekā 20 gadus, apmeklētājiem sniegs noderīgus padomus un palīdzēs izvēlēties piemērotākos augus. Izstādes laikā būs iespēja iegādāties rožu stādus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu