Žurnāls «Saimnieks LV» maijā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uzticība atmaksājas.Z/s «Tēraudiņi» dibināta 1994. gadā ar 20 ha zemes. Valdis toreiz nopirka bezīpašnieka zemi un tās seno mājvārdu paturēja savai saimniecībai. Pēc četriem gadiem Možvillo apsaimniekoja jau 310 ha. Tolaik viņu varēja uzskatīt par kartupeļu un griķu lielaudzētāju, jo 1999. gadā «Tēraudiņu» laukos bija 35 ha kartupeļu un 70 griķu. Sēja aptuveni 100 ha graudaugu. Rudzu un auzu raža togad bija pa 3 t/ha, miežu – 2,7 t/ha, kartupeļi – 2,5 t/ha (1998. gadā). Kā atzīst pats Valdis, viņa saimniecībai stiprus pamatus ielikusi māte agronome Ilga Možvillo.Atbalstīs meliorācijas sistēmu būvniecību un atjaunošanu.

Herbicīdi 2008. gada pavasarim.

Hibrīdagrīnums nosaka kukurūzas skābbarības kvalitāti. Kulturaugu kaitīgo organismu izplatība un to ierobežošana maijā. Latvijas Augu aizsardzības pētniecības centram 95. gadi! Traktora dīzeļmotora ekspluatācijas rādītāji. Akas nepieciešamība saimniecībā. Viena pagale nedeg.

Klienta un pārdevēja, klienta un servisa speciālista attiecības nav vienkāršas. Daudzreiz tur darba pietiktu veselai psihologu komandai. Redakcija ir saņēmusi vairākas vēstules un telefona zvanus no zemniekiem, kas stāsta par problēmām, kuras rodas, kad jāmeklē meistars, lai salabotu savu par dārgu naudu iegādāto lauksaimniecības tehniku. Tajā pašā laikā, uzklausot arī otru pusi – servisa vadītāju un darbinieku viedokli-, nonākam pie vecās labās patiesības, ka viena pagale nedeg. Katra situācija jāskata atsevišķi.

Jaudīgi un ekonomiski jaunās paaudzes «Deutz Fahr» traktoru «Euro 3» dzinēji.«Caffini», «Jacto Advance Vortex», «Caruelle», «Mastria», «Mazotti – Unigreen», «Amazone» smidzinātāji.

Piena un piena produktu ražošanas problēmas. Pasaulē pārbaudītais ļauj ietaupīt. Saruna ar Uldi Krievāru, Aizkraukles rajona z/s «Pilslejas» īpašnieku, SIA «Komfortzona"; līdzīpašnieku, ZSA priekšsēdētāja vietnieku, valdes locekli un lopkopības nozares ekspertu.

Botāniskās piedevas vistu barībā. Jo, kam pie zemes mūžs.... Ņiprais un skaļais taksis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu